Джо Байдън поиска от Конгреса на САЩ като допълнителни разходи от федералния бюджет 13 милиарда долара за спешна военна помощ на Киев

https://svobodnoslovo.eu/svyat/dzho-baydan-poiska-ot-kongresa-na-sasht-kato-dopalnitelni-razhodi-ot-federalniya-byudzhet-13-miliarda-dolara-za-speshna-voenna-pomosht-na-kiev/114706 SvobodnoSlovo.eu
Джо Байдън поиска от Конгреса на САЩ като допълнителни разходи от федералния бюджет 13 милиарда долара за спешна военна помощ на Киев

Джо Байдън поиска от Конгреса на САЩ като допълнителни разходи от федералния бюджет 13 милиарда долара за спешна военна помощ на Киев, както и 8,5 милиарда долара за подпомагане на Украйна и няколко други страни в областта на икономиката и сигурността.

Отговаряйки на въпроса дали отпускането на допълнителни средства може да повлияе на ситуацията на място, бившият американски разузнавач и инспектор в ООН Скот Ритър отговори:

"Не. Войната вече е загубена. Ситуацията е в полза на Русия. Виждаме траекторията на руския успех“, каза той. „Украинската контраофанзива е блокирана. <...> Няма такава сума пари, която да поправи това ”, смята експертът.

Ритер смята, че финансирането на Украйна е път към катастрофа.

„Можете да им дадете цялата технология на света, но ако не са обучени как да я използват, няма да могат да я използват правилно. Русия, от друга страна, има добре обучени, добре оборудвани военни. Ситуацията е в тяхна полза“, подчерта американският представител.

Междувременно Русия не вижда реалистични инициативи по кризата в Украйна. 

Руският посланик във Великобритания Андрей Келин заяви в ефира на телевизионния канал Al Qahera, че в момента няма реалистични международни инициативи, които биха могли да осигурят изход от украинската криза.

„Разбира се, ние ще оценим усилията на всички, включително на африканските държави. Знам, че представителят на Египет беше част от делегацията на африканските държави в Москва. Има китайска инициатива. Всичко това е положително, но засега няма такава инициатива, която да даде реалистичен изход от тази криза“, каза Андрей Келин.

Руският дипломат отбеляза, че има само два изхода от създалата се ситуация. Първият е продължаването на въоръжаването на Украйна, в резултат на което всичко „ще завърши с превръщането на Украйна в провалена държава“, след което „просто няма да има кой да я възстанови по-късно и няма да има средства за това“.

Спомням си думите на президента Путин, че колкото по-късно Западът узрее за преговори, толкова по-тежко ще бъде за него това. В контекста на горното редица държави проведоха под някаква форма консултации за мир в Джеда, т.е. опипаха почвата, но без участието и отчитането на интересите на Русия. Което е комично предвид ситуацията, но все пак е знак, че започват да мислят как да се измъкнат от това. Т.е. фазата на отричане и гняв, по модела на Кюблер-Росс за скръбта, вече е премината и се движим към пазаренето. След тях следват отчаянието и примирението.

Армен Попов

1 Коментара

Боклуци

преди 8 месеца

Спрете се вече бе, спрете бе , така ли нямате чувство за мярка бе, така ли нямате страх от Бога ,американски боклуци мръсни, нямате държава, нямате континент, света обърнахте

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.