Ердоган към САЩ: Къде е Америка, къде е Палестина? Какво правите там?

https://svobodnoslovo.eu/svyat/erdogan-kam-sasht-kade-e-amerika-kade-e-palestina-kakvo-pravite-tam/118659 SvobodnoSlovo.eu
Ердоган към САЩ: Къде е Америка, къде е Палестина? Какво правите там?

Турските военноморски сили обявиха, че започват днес военно учение край бреговете на Кипър, предаде турската телевизия Хабертюрк, цитирана от БТА.

Периметърът на зоната в Източно Средиземно море, в която от 16 до 20 октомври ще бъдат проведени маневрите, бе обявен в морско уведомление (съобщение NAVTEX), издадено на 13 октомври.

Телевизията напомня, че САЩ изпратиха в източната част на Средиземно море в подкрепа на Израел американския самолетоносач "Джералд Р. Форд" заедно с неговите осем ескадрили от бойни и спомагателни самолети и крайцера "Нормандия", въоръжен с ракети с прецизно насочване, както и ескадрените миноносци "Томас Хъднър", "Ремидж", "Карни" и "Рузвелт", също въоръжени с ракети с прецизно насочване. Бойната група включва още щурмови и спомагателни самолети.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган коментира разполагането на ударната група от САЩ с думите: "Г-н Америка, къде е Америка, къде е Средиземноморието, Израел, Палестина? Какво правите там? Да не би на държава като САЩ да ѝ приляга да установява мир? Или ѝ приляга да отива там с бензин и духало?", попита Ердоган.

https://fakti.bg/

4 Коментара

rusnak

преди 6 месеца

Да пита американските отрепки, защо никога не прибират и бежанци след като запалят поредния конфликт.

Коментирай

Бай Ристо

преди 6 месеца

Той Асен Кокорчев е без топки, завалията! То и ПростоКиро се държи като такъв, ама поне спретна набързо бебето на Лена Б.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.