Ердоган: Нетаняху трябва да подаде оставка

https://svobodnoslovo.eu/svyat/erdogan-netanyahu-tryabva-da-podade-ostavka/121633 SvobodnoSlovo.eu
Ердоган: Нетаняху трябва да подаде оставка

Израел трябва да бъде накаран да спазва международното право и да поеме отговорност за действията си. Това каза пред журналисти турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Anadolu Ajansı.

Турският лидер също така призова страните от ОИК и Арабската лига да обединят усилията си за прекъсване на блокадата на ивицата Газа.

„Ислямският свят трябва да запази решимостта, демонстрирана на срещата на върха на Арабската лига-ОИК, да действа в дух на единство и солидарност за изпълнение на решенията, взети там“, каза още Редоган.

Според Ердоган „Ислямският свят не трябва да мълчи по отношение на окупацията. Падането на Газа означава, че ще бъде нанесена дълбока рана на единството и солидарността на ислямския свят."

Ердоган каза още, че израелският премиер Бенямин Нетаняху трябва да подаде оставка от поста си, тъй като той е един от основните извършители на атаките срещу цивилни в Газа.

Ердоган подчерта, че „израелският държавен и окупационен тероризъм в Газа и други палестински градове е престъпление срещу човечеството и геноцид, който не може да бъде пренебрегнат“.

Той също така изрази надежда, че „настоящите страдания са родилните мъки на дългоочаквания мир в региона и палестинската държава“.

Според Ердоган, Анкара се ангажира да продължи доставката на пациенти от Газа в Турция за лечение. Ердоган добави, че може да посети Египет в близко бъдеще, за да обсъдят тази тема.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.