ФАЛШИВИТЕ И РЕАЛНИТЕ ЦЕЛИ НА ПОЗОРИЩЕТО В ДАВОС.

https://svobodnoslovo.eu/svyat/falshivite-i-realnite-celi-na-pozorishteto-v-davos/125537 SvobodnoSlovo.eu
ФАЛШИВИТЕ И РЕАЛНИТЕ ЦЕЛИ НА ПОЗОРИЩЕТО В ДАВОС.

ФАЛШИВИТЕ И РЕАЛНИТЕ ЦЕЛИ НА ПОЗОРИЩЕТО В ДАВОС. 

На сръбски "позорище" означава театър. Ежегодният форум в Давос също е театър за масата и определението на сръбски още повече му прилича. Там всичко е фалшива пиеса за публиката, а истинският сценарий се изпълнява зад кулисите и няма нищо общо с репликите на актьорите в залата. На сцената се говори и показва едно, а истинската режисура е съвсем различна. 

Официално основната тема на 54-ият годишен Световен икономически форум (WEF) в Давос е „Възстановяване на доверието“. Над 2800 участници от 120 страни се събраха, за да се ориентират в сложния глобален пейзаж и да потърсят решения на належащите предизвикателства."Лидерите" се концентрираха върху шест критични теми: икономическа устойчивост, енергийна трансформация, глобализация, продуктивен изкуствен интелект, укрепване на институциите и здраве на жените.

Разбира се, няма нищо истинско в обявените официални цели на срещата. Те са за заблуда на "глобалната тълпа". 

Реалната цел на всичките "давоси" е спокойствието на глобалните свръхбогаташи да трупат още и още и да не се притесняват от това, че някой може да посегне на парите, имотите или главите им. Под “глобални рискове” или “връщане на доверието” се има предвид точно това, а не някакви ала бала за планетата или милиардите и обитатели. 

 Присъстващата прислуга от политици, "учени" и "журналисти" е там, за да измоли от господарите да им прислужва още някоя година и да изпроси някоя троха от богатата им трапеза. Папагали като нашите управляващи също са там само за да им бъде сведено на място какви заповеди да изпълняват. Шефовете на blackrock или на Amazon вероятно дори и не искат да се ръкуват с такива “бактерии”.

"Световният икономически форум" отдавна взема решенията за бъдещето на планетата и тези решения само се свеждат за изпълнение до официални организации като ООН, СЗО, ЕС или националните правителства. 

Ако погледнем абсолютно обективно на Давос, на всичките "давоси", решенията и изпълнението им, отново ще видим как концентрацията на все по-големи богатства в малък брой хора носи огромни заплахи за цялата ни цивилизация и това е най-важният проблем пред бъдещето.

Форумът в швейцарското градче е показателен как тези свръхбогати персони поеха "отговорността" за управлението на земята, разбира се, без никой да ги е молил. 

През 2022 гпд. 1 процент от хората, около 80 милиона най-богати, прибраха 28 трилиона $, а останалите 99 процента от населението на света, близо 8 милиарда души - само 14. 

Това свръхразделение, породено от неолибералното господство беше непознато на света в последните 200 години.   

Огромните богатства направиха така, че милиардерите, превърнали се в глобален елит, започнаха да гледат на човешката популация като на свое собствено стадо добитък, което могат да стопанисват както намерят за добре - да го разплождат или колят, дерат или стрижат. 

Затова тези процеси ни водят към един нов феодализъм, много по-лош от “класическия”. Днешните глобални крале, графове и херцози имат и властта (формално назначавани от тях правителства) и силата (новите технологии) и средствата (контролираната от “техния” интернет глобална пропаганда) за да го направят. 

При това, за разлика от средните векове, днешните глобални феодали нямат вяра в Бог, а само в дявола - тоест - в парите и властта. Затова и този нов феодализъм би бил много много по-зловещ. 

Освен всичко останало в гадното ни съвремие, днес повечето от милиардерите живеят в страни без данък върху наследството за преки потомци. Те ще предадат трилиони долари на своите наследници, което ще задвижи бъдещото поколение аристократични елити, тоест - наследствени крале, графове и херцози. 

Колкото се може повече човеци трябва да разбврат, че не бедните, а богатите създават всички проблеми. Единственото желание на бедните е, че искат да ги има, а единствен проблем на богатите е, че бедните може да им вземат властта и богатствата, заедно с главите, което се е случвало нееднократно в световната история. Затова и богатите винаги са се стремяли да наложат тотален контрол над бедните. Затова са "давосите"!

Единствената сила, която може да спре пътя към ада, по който ни тикат, е появата на нова глобална идеология. Светът отчаяно се нуждае от нова идеология,от нови идеи, които да спрат дегенерацията и връщането в тъмните времена. Основата на тази идея е, че не трябва да се борим с бедността (както от десетилетия фалшиво напяват Давос и креатурите ми МВФ, СБ, ООН и т.н.) а с прекомерното богатство. 

Иван Спирдонов

3 Коментара

Hermestot

преди 3 месеца

Е, няма как да не поздравя г-н Спиридонов! Рядко се впечатлявам от точния изказ и логика. Тази статия е точно в десетката! Е, има и едни "устойчиви" директиви* срещу собствеността, финансите и свободата, описани в давоските доклади, ама който иска подробности - да чете повече ... какво го чака! * чуя ли израз устойчив /, който нарочно се повтаря във всичките им опорни точки/ и се хващам за "глобалния" кобур. Дж. Ленън го каза: 'Света се управлява от побъркани хора с маниакални цели"

Коментирай

протестър

преди 3 месеца

Коренът на злото е ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ. Новата, стара идеология на Ленин е единствената алтернатива в момента - премахване на частната собственост и глобалисти, олигарси отиват по дяволите в пъкъла. Дори няма да имат повече възможност да се събират в Давос. Не може Кил Гейтс да има индустрии и състояние, колкото БВП на 45 страни в света, като същевременно не плаща данъци, а останалите 99 % будали да плащаме един куп налози и да се бъхтим за мизерни стотинки, и нещата да бъдат ОК. Естествено, че ЧУДОВИЩНОТО НЕРАВЕНСТВО и ОБЕДНЯВАНЕ ще стават все по-драстични. Но докато продължаваме да веем лозунга, че частната собственост е неприкосновена, нищо хубаво не чака човечеството.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.