Георги Милков: Американците се опитват да вдигнат ръчната спирачка на Израел

https://svobodnoslovo.eu/svyat/georgi-milkov-amerikancite-se-opitvat-da-vdignat-rachnata-spirachka-na-izrael/118637 SvobodnoSlovo.eu
Георги Милков: Американците се опитват да вдигнат ръчната спирачка на Израел

Не може да има пропорционален отговор на нападението на "Хамас" в Израел. Мерим си убитите бебета на килограм, което е ужасяваща атестация за света. Това каза в "Денят започва" журналистът от "24 часа" Георги Милков.

"Няма как да има пропорционален отговор, първо защото Израел стана изненадваща жертва с този зверски, неочакван акт, в който загинаха деца, жени, възрастни хора, цели семейства. Това, което се случва сега от другата страна е същото, само че не сме толкова фокусирани в него, защото вероятно 2600 души са вече цивилните жертви за една седмица от палестинска страна. Тъй като светът остава с впечатлението, че те са си го заслужили , а там също загиват деца, възрастни хора и т.н. Не може да има симетрия в такова нещо. Това, което гледаме тази седмица е ужасяващо", каза Милков.

Журналистът обясни, че това, което цивилизованият свят се опитва да направи в тази ситуация е да разтърве враждуващите страни, които през годините са си причинили всякакви неща, включително и убийства.

"Американците се опитват да вдигнат ръчната спирачка на Израел, който се опитва да даде искания от обществото на страната категоричен отговор. ООН, Египет и други арабски страни се опитват да възпрат палестинците. Има и разговор с Иран, защото това е най-големият проблем, който може да се развие до война с пълномащабни размери в Близкия изток. Повечето хора на политическо ниво си дават сметка за това, ето защо и през изминалия уикенд имаше изключително важни разговори в Бейрут. В организацията им между другото участва българин - Мирослав Земфиров, който работи в офиса на пратеника за Близкия изток в Йерусалим. Отиде представителя на ООН в Бейрут и иранският външен министър, който вече беше минал през Бейрут, беше отишъл в Ирак, после в Ливан, после в Сирия, се върна в Бейрут, за да разговаря с представителя на ООН, което е добър знак", заяви Георги Милков.

https://frognews.bg/

1 Коментара

Генчо Гунчев

преди 7 месеца

Не знам кой натиска спирачката и кой газта, но това което видях снощи на екран, не може да е истина???????? Войници блъскат дъртаци като мен с ръце и приклади. Ония едвам се държат на краката си, търкалят се, не могат да станат..... После войнички /така ли се казва/ блъскат бабички в гърба, в корема, бабите падат една върху друга, крещят..... Боже опази! Да, от деца знаем, че на всяко действие има обратно по посока и най-малкото същото по сила противодействие, но да не се прави разлика между един терорист и един дядо, който едвам ходи? Омразата се възпитава с години и резултата е налице. Библейски, това може да са земите еврейски, но исторически това е Палестина. Толкова приказки и отричания за действията му съм чул за Йосиф Висарионович Сталин, но как никога и никой не написа два реда за това зло ли е, добро ли е, неговото решение да го има Израел на това място. И не ми приказвайте, че решението е на друг. По онва време, другите не ходиха и да пикаят, ако Сталин не каже ДА!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.