Хиляди израелци на протест срещу Нетаняху, нарекоха го Биби Ескобар

https://svobodnoslovo.eu/svyat/hilyadi-izraelci-na-protest-sreshtu-netanyahu-narekoha-go-bibi-eskobar/132160 SvobodnoSlovo.eu
Хиляди израелци на протест срещу Нетаняху, нарекоха го Биби Ескобар

Хиляди израелци излязоха на пореден протест тази нощ с искане за нови избори и за повече действия на правителството за освобождаване на заложниците в Газа. Демонстрацията е поредната с искане за оставка на премиера Бенямин Нетаняху.

Проучвания на общественото мнение показват, че мнозинството израелци обвиняват премиера за пропуски в сигурността, които са довели до трагичната атака на Хамас на 7 октомври, при която загинаха около 1200 души.

"Биби, отивай си у дома!", "Биби Ескобар", скандираха демонстрантите. Протест имаше и пред резиденцията на Нетаняху в Йерусалим.

133-ма заложници остават в плен на Хамас в Газа, а Нетаняху обещава да продължи военната офанзива.

Междувременно евреи в Лондон изгориха израелското знаме в знак на протест срещу геноцида на палестинския народ.

Антиционизмът е често срещан сред религиозните евреи. Те смятат режимът на Нетаняху за престъпен, а Израел за незаконен.
В Пакистан пък се състоя масово шествие в подкрепа на хората в Газа. 
 
Снимки: ATP news

trud.bg

2 Коментара

Чичо

преди 1 седмица

От къде взехте данните за загиналите 1200 души?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.