Интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин обърна целия наратив, още преди да е публикувано

https://svobodnoslovo.eu/svyat/intervyuto-na-takar-karlsan-s-vladimir-putin-obarna-celiya-narativ-oshte-predi-da-e-publikuvano/126905 SvobodnoSlovo.eu
Интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин обърна целия наратив, още преди да е публикувано

Интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин ще бъде епохално събитие. Едно от най-значимите събития през последните десетилетия и един от най-важните моменти в журналистиката. Това въобще не е преувеличение. Вече е потвърдено, че ще се случи.

Самото интервю впрочем не е толкова важно, колкото простият факт, че ще се състои. Западът в момента страда от невероятно тежко ограничаване на свободата на словото, една истерия на радикално левите, че трябва да бъде силно контролиран информационния поток, за да се контролира мисленето на хората. Това произхожда от тяхната идеология на омраза към човека - същата идеология, която гласи, че трябва да се "намалява населението" и че хората вредят на природата (пълна лъжа), твърди, че сме твърде глупави да ни се предложи информацията свободно и да решим сами.

Е, Тъкър прави точно това. И го казва открито - негова работа е да даде информация, а хората решават какво да правят с нея. Така работи свободата на словото, това е може би най-важната, основна ценност на западния свят. Не бива да се подценява, че това се случва, докато същите радикално леви негови противници контролират почти всички източници на информация, а Тъкър пак достига до милиони души с интервю, което те не искат да се види.

Това, че се наложи такава зверска атака срещу интервюто с Путин, също е значимо. Няма никаква причина това интервю да се цензурира (е, има една, ще я обясня след малко). Че се показа до каква степен са готови да го спрат... нека всеки сам си прави изводите. Милионите души, които следят социалните мрежи, до един се питат - защо се прави толкова трескав опит да се цензурира едно просто интервю с президента на Русия? Те също така виждат, че левите, глобалистите, са достигнали нови нива на арогантност, с които са готови на всичко и няма да спазят никакви съображение за демокрация или свобода, за да си запазят наратива.

Относно самото интервю - според мен искат да го цензурират, защото е твърде вероятно Путин да заяви публично и открито, че иска мир. Това ще преобърне наратива напълно и ще стане много трудно да се обяснява, че не иска никакъв мир. Ако пък и предложи някакви отстъпки на Украйна, нещата ще станат много, много сложни.

Дали говорим за ПР акция на Русия и войната им, или за журналистика в най-чистата и форма, никой не може да отрече смелостта на Тъкър. Възможността един човек да отиде и да проведе разговор дори със своите врагове, е висша проява на западната цивилизация, която доминира света в последните десетилетия. Огромното внимание, което получава (цял свят говори за интервюто, дори клипът, в който обявява, че ще го прави, е гледан от над 70 милиона души) показва, че това е пътят - а не на старите медии, които едвам-едвам скалъпват няколкостотин хиляди гледания и никой не ги уважава вече.

И да не забравя - с всичките ми резерви към него, слава богу, че го има Илон Мъск да даде платформа това въобще да се случи.

trud.bg

1 Коментара

Майки

преди 2 месеца

Цялото интервю: https://t.me/covidvaccinecabalmediaworrld2/18113

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.