Изхвърлиха украинска царевица от влак в Полша (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/svyat/izhvarliha-ukrainska-carevica-ot-vlak-v-polsha-video/128338 SvobodnoSlovo.eu
Изхвърлиха украинска царевица от влак в Полша (ВИДЕО)

Неизвестни нападатели са получили достъп до няколко вагона на товарен влак в Полша и са изхвърлили превозваните в тях селскостопански продукти, предаде ДПА.

При инцидента в град Котомеж царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите, съобщи говорител на полицията, цитиран от полската агенция ПАП.

Първоначално остана неясно кога точно е извършено престъплението, което вероятно е свързана с протестите на полските фермери срещу вноса на евтини украински селскостопански продукти. Това не е първият подобен инцидент.

Украинският вицепремиер и министър на инфраструктурата Олександър Кубраков написа в „Екс“, че 160 тона украинска селскостопанска продукция е била унищожена по пътя към пристанищния град Гданск. „Докога правителството  и полската полиция ще позволяват този вандализъм?“, попита Кубраков.

Полските фермери искат да попречат на по-евтиното украинско зърно да достигне до вътрешния пазар. След нахлуването на Русия в Украйна преди две години Брюксел преустанови всички вносни мита и квоти за селскостопански продукти от Украйна, за да подпомогне страната икономически, припомня ДПА

 

Източник: БТА

2 Коментара

Yoyo

преди 2 месеца

Тъжното е , че някъде има хора които гладуват , а заради политици идиоти се стига до такива неща .

Коментирай

Посетител

преди 2 месеца

Драги Yoyo! Там е работата, че истински гладните ЗРЪНЦЕ от тези пратки - предишни и сегашни - не са и няма да получат! Всичко е вятър и мъгла... Пропаганда.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.