Изпълнителите са "троянски коне на социалната корупция": Ердоган заклейми Евровизия

https://svobodnoslovo.eu/svyat/izpalnitelite-sa-troyanski-kone-na-socialnata-korupciya-erdogan-zakleymi-evroviziya/134183 SvobodnoSlovo.eu
Изпълнителите са "троянски коне на социалната корупция": Ердоган заклейми Евровизия

Президентът на Турция атакува песенния конкурс "Евровизия", обвинявайки ежегодното събитие, че насърчава "неутрализирането на половете" и застрашава традиционното семейство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В реч, произнесена след заседание на кабинета, Реджеп Тайип Ердоган определи участниците в конкурса като "троянски коне на социалната корупция" и заяви, че правителството му е имало право да не допуска Турция до участие в паневропейския поп конкурс от 2012 г. насам.

Това беше очевидна препратка към швейцарския певец Немо, който по-рано този месец спечели 68-ия конкурс за песен на Евровизия с "The Code" - поп-рап ода за пътя на певеца към приемането на небинарна идентичност. 24-годишният певец стана първият небинарен победител в конкурса, който отдавна е приет като убежище от ЛГБТК общността.

"На такива събития стана невъзможно да срещнеш нормален човек", твърди Ердоган, чиято управляваща Партия на справедливостта и развитието намира корените си в ислямското движение в Турция и чието правителство през последните години стана по-малко толерантно към правата на ЛГБТК.

"По-добре разбираме как сме взели правилното решение, като сме държали Турция настрана от това позорно състезание през последните 12 години", каза той.

В понеделник Ердоган също така осъди сериозния спад на раждаемостта в Турция като "екзистенциална заплаха" и "катастрофа" за страната.

Организаторите на "Евровизия" вече съобщиха, че преразгледат правилата на конкурса, след като някои делегации "не са уважили духа на правилата", съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

Тази година на конкурса имаше дисквалификации, пропалестински протести и оплаквания от ирландската представителка Бамби Тъг. Конкурсът премина под знака на противоречия заради участието на израелската представителка Еден Голан, по време на нейното изпълнение голяма група демонстранти се събраха пред "Малмьо Арена".

https://dnes.dir.bg/

3 Коментара

Борис

2 months before

Евровизия-педераска му Визия!

Коментирай

Борис

2 months before

Евровизия-педераска му Визия!

Коментирай

Варна

2 months before

Ердоган в мъдър политик!Знае ,че джендърите и небинарните не градят обществото ,те го рушат и ерозират с розовите си фантазии.Да му мислим ние ,дето си избираме нефелни политици

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.