Извънземните от Мексико – фалшиви или истински?

Двата саркофага бяха изложени в мексиканския парламент

https://svobodnoslovo.eu/svyat/izvanzemnite-ot-meksiko-falshivi-ili-istinski/117021 SvobodnoSlovo.eu
Извънземните от Мексико – фалшиви или истински?

Двата саркофага бяха изложени в мексиканския парламент

Мнозина по цял свят се питат дали извънземните, които бяха показани в Мексико, са истински, след като в мексиканския парламент бе проведено изслушване за НЛО, а уфолог представи две мумии с твърдението, че не са човешки същества.

 

Припомняме, че в мексиканския парламент бяха изложени два саркофага с положени в тях малки създания с издължени глави и по три пръста на всяка ръка, на възраст около 1000 години. За тях мексиканският журналист и уфолог Хайме Маусан заяви под клетва, че не са човешки същества.

 

"Това е най-важното нещо, което се е случвало на човечеството, защото може да ни даде възможност да общуваме с друг интелект".

 

Твърденията му бяха подкрепени и с изследвания, направени от Националния автономен университет на Мексико. Оттам обаче уточниха, че имат отношение единствено към установяването на възрастта на мумиите, но не и по отношение на произхода им.

 

"Лабораторията към Института се разграничава от всяко последващо използване, тълкуване или погрешно представяне на резултатите”.

 

В съобщението от университетската лаборатория е отбелязано още, че пробите са постъпили при тях през май 2017 година от частен клиент и става дума за 0,5 грама кожна и мозъчна тъкан. Изследвани са по метода на радиовъглеродното датиране. Резултатите не са били представени публично, тъй като става дума за търговско споразумение.

 

Пред Ройтерс самият Маусан признава, че представените пред Конгреса резултати не са от показаните две мумии, а от съвсем различно тяло, което се намира в Перу.

 

"Намерени са на същото място. Изглеждат по същия начин, еднакви са. Не са направени тестове на двете тела, за да не бъдат увредени".

 

И докато с всеки изминал ден съмненията за манипулация се засилват, по-наблюдателните забелязват, че представените в мексиканския парламент същества поразително приличат на друго, показано в документален филм от 2017 г. Видеото, в което отново участва Хайме Маусан, е качено на платформа, известна с разпространяването на откровено фалшиви, псевдонаучни, конспиративни и паранормални теории. Още тогава проверка на американски фактчекъри от Snopes.com показва, че става дума за изкуствено съчетаване на човешки и дори животински останки.

 

От Перу, където са открити представените за извънземни същества, също реагираха. Властите зададоха въпроса, как са се оказали в Мексико и обявиха началото на разследване по случая.

 

"Не се притеснявам, не съм направил абсолютно нищо незаконно. Трябва да започне разследване. Един ден тези тела трябва да се върнат в Перу, но стига перуанското правителство да се ангажира да ги проучи и да има музей, където да бъдат съхранени".

 

И макар изслушването в мексиканския Конгрес да вдигна шум, то далеч не потвърждава автентичността на предполагаемите извънземни мумии. Не са представени и научни доказателства, нито пък има независима експертиза по темата за НЛО. Според представители на научната общност по-скоро става дума за останки от нормален човешки произход и твърденията на самообявилия се за уфолог мексикански журналист, са абсолютно манипулативни.

Източник: Уикенд

 

2 Коментара

НИКОЛОВ

преди 2 месеца

Щом американските фъкчукари са казали, че това са съчетания на на човешки и животински останки, значи трябва да им вярваме! Това е най-важната информация в статията и единствен правилен подход на читателя към нея! Да здравствуют, рабийш ли, американските фъкчукари!

Коментирай

Ей тези двете извънземни

преди 2 месеца

са сключили договора с американците и заради тях имаме 5G,Iphone и т.н. После Пентагона ги убил от тестове и ги подхвърлили в Мексико,да не ги обвинят в междугалактическо нарушаване на демокрацията!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.