Качински: Полша забранява вноса на зърно от Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/kachinski-polsha-zabranyava-vnosa-na-zarno-ot-ukrayna/54715 SvobodnoSlovo.eu
Качински: Полша забранява вноса на зърно от Украйна

Правителството на Полша забрани вноса на зърно и на десетки други храни от Украйна в защита на селскостопанския си сектор. Това заяви лидерът на управляващата партия в страната Ярослав Качински, цитиран от Reuters и News.bg.

Списъкът с конкретните забранени за внос продукти ще бъде включен в правителствената наредба.

Въпреки това, по думите на Качински, Полша остава съюзник на Украйна, която подкрепя и ще подкрепя. Решението за съответната забрана обаче е "задължение на всяка държава, всяка добра власт", която на първо място защитава интересите на своите граждани, добави Качински.

Той посочи още, че Полша е готова да започне преговори с Украйна за уреждане на проблема със зърното и украинската страна вече е уведомена за решенията на полското правителство.

https://epicenter.bg/

3 Коментара

Бай Иван

преди 1 година

Сега очаквам нашия евроатлантически и жълтопаветен планктон да ревне със мощен глас, че Качински е станал Путинист!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Качински е предател. Той не е евроатлантик. Уу, бе – мръсник. „В този контекст считаме за важно да напомним, че търговската политика на ЕС е изключителна компетентност на цялата общност, така че всякакви едностранни действия са недопустими“, - демек, който се цепи от колектива, то колектива ще му го нацепи. Това са думи на др. Тодор Живков от 14-ия конгрес на бкп… Урсулата само ги копира…

Коментирай

Гошо

преди 1 година

А нашите засранци искат разрешение от ЕК и още се ослушват негодниците жалки .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.