Какви „дяволски“ неща крие Ватикана

https://svobodnoslovo.eu/svyat/kakvi-dyavolski-neshta-krie-vatikana/26594 SvobodnoSlovo.eu
Какви „дяволски“ неща крие Ватикана

Далеч от хорските очи

Недостъпните архиви са дом на ценни документи

Някои от тайните папируси могат да са пагубни за Църквата

Тайният архив на Ватикана, който е основан през 1611 г. от папа Павел V, е суперсигурно хранилище за най-древните и ценни документи на Църквата. Достъпът до архивите винаги е бил ограничен, дори днес вътре се допускат само служители на Ватикана и учени, но с препоръчително писмо. Има няколко теории за това какво крие Ватикана в архивите си. 

Колекция от порно

Еротичният музей в Копенхаген твърди, че Ватикана притежава най-голямата порно колекция в света. Много известни личности също са убедени в това. Колкото и правдоподобно да звучи, изглежда, че има малко истина в тези слухове. Поне институтът Кинси не открива нищо, когато учените му изследват архивите на Ватикана на микрофилм.

Други смятат, че Ватикана едва ли би направила копия на всички свои материали. И, още по-малко вероятно, ще даде достъп до тях на института Кинси. Но редица очевидци твърдят, че са видели хиляди еротични томове. По един или друг начин във Ватикана има дълга традиция в еротичното „изкуство“. През 16-ти век, например, един от учениците на Рафаело, Джулио Романо, получава поръчка да украси банята на кардинал Бибиена със серия от 16 фрески, изобразяващи уникални сексуални пози. Техни копия изтичат „навън“ и се появяват в книгата „Позите на Аретино“.

Родословието на Исус

Идеята, че Исус е бил женен и е имал деца, става популярна благодарение на Дан Браун. Почти нищо не се знае за живота на Христос между детството му и периода, когато той е над 30, само няколко години преди разпъването му. Възможно е през това време да е създал семейство и това повдига въпроси за родословието. Според някои теоретици, специфични подробности за неговото потекло са скрити в архивите на Ватикана.

В крайна сметка, ако някой жив днес трябва да бъде пряк потомък на Исус Христос (и следователно Бог), последствията за Църквата биха били огромни. Поне папата щеше да е безполезен. Това е убедителна теория, но всъщност не е толкова просто. Каквато и информация да има Ватикана за ранните потомци на Христос, те ще са твърде много (с всяко поколение в продължение на 2 хилядолетия, генеалогията непрекъснато се „разклонява“), за да ги проследи до наши дни.

Извънземни артефакти

Въпреки че Ватикана е фокусирана върху миналото, тя е доста прогресивна, поне що се отнася до науката и технологиите. Именно Ватикана признава възможността за извънземен живот, провежда конференции по астробиология и използва Ватиканската обсерватория за намиране на планети. Предполага се, че Църквата е наясно с извънземните цивилизации от векове. Много преди инцидента в Розуел някои хора твърдят, че тя събира останки от НЛО и артефакти, както и технически документи за "чужди" оръжия. Въпреки че има доста доказателства в подкрепа на това твърдение, целта на Ватиканските архиви отдавна е да крият знания, за които светът не е готов. 

Исус не е бил разпнат

Историята за разпъването на Христос е в основата на католическата доктрина и ако се премахне тази история, остават само "куп" безсмислени символи. Въпреки това, според Майкъл Бейджънт, нищо подобно не се е случило, поне не както казва Библията. Той не отрича съществуването на Исус, но вярва, че пророкът вероятно е живял дълго след предполагаемата си смърт през 33 г. сл. Хр. Вероятно Исус е избегнал екзекуцията, като е сключил сделка с Пилат Понтийски, който го осъжда на смърт. В интерес на Рим е Исус да остане жив, тъй като убеждава последователите си да плащат данък.

Най-доброто решение за всички е да фалшифицират разпятието. Разбира се, Бейджънт няма доказателства, но е убеден, че съществуват. Предполага се, че важен документ е открит от френския свещеник Беренже Сониер в неговата църква в Рен льо Шато. Малко след това документите изчезват и Сониер изведнъж става много богат. Бейджън предполага, че Ватикана е купила документа от Сониер и е платила за мълчанието му.

Хитлеровият папа

Папа Пий XII е наричан „Хитлеровият папа“ заради подкрепата си за нацистите. Въпреки че никога не ги осъжда открито, Ватикана твърди, че папата е противник на нацизма. Според Ватикана Пий XII разпространява брошури в Германия, заклеймяващи нацизма от християнска гледна точка, и също така спасява повече от 800 000 евреи от унищожение в Източна Европа. Твърди се, че срещите му с германското ръководство нямат нищо общо със сътрудничеството с Хитлер.

От гледна точка на нацистите, се казва, че Пий XII е „враг, обичащ евреите“, когото германците искат да отвлекат и затворят в Лихтенщайн. Но дали е истина или е просто фалшив образ на папа Пий XII, който църквата иска да създаде. Факт е, че Ватикана отказва да публикува документи за дейността си от времето на Холокоста, а оцелели очевидци твърдят, че папата помага на Хитлер при идването му на власт.

Според Джон Корнуел, уважаван академик и католик, папата не само мрази евреите, свързвайки ги с мръсотия и отказвайки да им помогне, но и умишлено подкопава католическата съпротива срещу Хитлер. Най-лошото от всичко, казва Корнуел, е, че Пий XII отказва да говори срещу нацизма дори след началото на Холокоста.

Автор: Румяна Генадиева

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.