Командирът на „Ахмат“: Когато ковчезите започнат да пристигат в Париж, Франция ще изтрезнее

https://svobodnoslovo.eu/svyat/komandirat-na-ahmat-kogato-kovchezite-zapochnat-da-pristigat-v-parizh-franciya-shte-iztreznee/131795 SvobodnoSlovo.eu
Командирът на „Ахмат“: Когато ковчезите започнат да пристигат в Париж, Франция ще изтрезнее

Руските военни ще бъдат много щастливи от пристигането на френските войски в зоната на специалната военна операция в Украйна, защото конкретно ще им покажем кои са. Така че, когато ковчезите им започнат да пристигат в Париж, Франция ще изтрезнее. Това заяви командирът на руския спецназ "Ахмат" Апти Алаудинов, съобщиха руски медии. 

Той добави, че 1,5-2 хиляди французи няма да могат да променят ситуацията на линията на съприкосновение и ще им е достатъчен месец, за да разберат всичко.

По-рано се появи информация, че в Славянск са пристигнали първите части на Френския чуждестранен легион. Също така беше съобщено, че те са донесли със себе си няколко самоходни артилерийски установки CAESAR. Почти веднага стана известно, че руските войски са нанесли ракетен удар по френския пункт за временно разполагане. Броят на загубите сред тях обаче не се съобщава.

Идеята за изпращане на личен състав от френската армия в Украйна се прокарва усърдно от Еманюел Макрон. А парижката преса дори предложи няколко сценария за участие на френските военни в конфликта.

Според един от тях бойците от Чуждестранния легион могат да сменят частите на украинските въоръжени сили в Сумска област, като по този начин освободят определен брой служители на украинската армия за изпращане на фронтовата линия.

Друг сценарий включва разполагането на френски войски в Одеса. И накрая, третият вариант позволява на французите да заемат позиции директно на линията на съприкосновение.

trud.bg

6 Коментара

Мария луна

преди 1 месец

Французите не се научиха от миналото.Надути пуеци!!Наполеон и френската войска Русия и руския солдат разбиваг!! Всичко се повтаря,дори Легиона няма да защити егото на Макрон!!

Коментирай

естествен подбор

преди 1 месец

И на фронта в Украйна има двоен стандарт. По нежно по нашите и твърдо без милост по чуждите. Ако не знаят ще разберат от личен опит.

Коментирай

Стефан Генов

преди 1 месец

Френският чуждестранен легион губи голям брой от хората си в катастрофалната битка при Диен Биен Фу срещу силите на Виет Мин. Битката при Диен Биен Фу се води от 13 март до 7 май 1954 г. и е решаваща за Първата война в Индокитай (1946-1954 г.), предшественик на Виетнамска война. През 1954 г. френските сили във Френски Индокитай се стремят да прекъснат линиите за доставка на Виет Мин. В близо два месеца сражения целият френски гарнизон е убит или пленен. От 11 000 френски войници които са пленени, само 3300 оцеляват в затвора.

Коментирай

РататУЙ мърсинари

преди 1 месец

Не се знае, чий го дирят тъдява, ама любопитно колко от легионерите са белокожи франсета,, родени във Франция?

Коментирай

Мартин

преди 1 месец

Френският чуждестранен легион е създаден на 9 март 1831 г. от крал Луи-Филип. През август 1914 г. 5-те полка на Чуждестранния легион наброяват 42 883 души, представители на над 52 националности. Към 2009 г. между 7500 и 8000 души от 136 страни служат сред 11-те полка на легиона.

Коментирай

Мирмидон

преди 1 месец

На германците още им държи влага Втората световна война. Французите явно са по-късо паметни, а пък и с тях руснаците са се отнасяли по-нежно, в Париж и камък не е паднал, като са влезли там. Явно няма да остане географска точка където французите да не са яли бой.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.