Край с морския излаз на 404

https://svobodnoslovo.eu/svyat/kray-s-morskiya-izlaz-na-404/113538 SvobodnoSlovo.eu
Край с морския излаз на 404

 

Съединените щати обявиха, че не подкрепят движението на кораби към украинските пристанища

Министерството на отбраната на Руската федерация заяви, че от 20 юли Русия ще счита всички кораби, плаващи в Черно море до пристанищата на Украйна, като превозвачи на военни товари.

Съединените щати обявиха нежеланието си да обявяват каквито и да било мерки за подпомагане на движението на кораби към пристанищата на Украйна след съобщението на руското министерство на отбраната. Това заяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

„Нямам какво да кажа за морската част“, каза Жан-Пиер пред репортери, попитано (понеже е с неясен пол) дали Вашингтон обмисля възможността да съдейства за придвижването на кораби до украинските пристанища на фона на изявление на руското министерство на отбраната.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация определи акваторията в северозападната и югоизточната част на международните води на Черно море като временно опасна за преминаване на търговски кораби.

Армен Попов

1 Коментара

Иван Пеев

преди 9 месеца

Сега морският, скоро въздушния, а след това сухоземния.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.