Кулеба: Статиите за саботажа на "Северен поток" са координирана акция. Германски журналист: Не, г-н министър, това е независима журналистика

https://svobodnoslovo.eu/svyat/kuleba-statiite-za-sabotazha-na-severen-potok-sa-koordinirana-akciya-germanski-zhurnalist-ne-g-n-ministar-tova-e-nezavisima-zhurnalistika/53359 SvobodnoSlovo.eu
Кулеба: Статиите за саботажа на "Северен поток" са координирана акция. Германски журналист: Не, г-н министър, това е независима журналистика

Украинският външен министър Дмитро Кулеба нарече "координирана акция" медийните публикации, обвиняващи "проукраинска група" в извършване на саботаж на газопроводите "Северен поток"в интервю за Bild am Sonntag. Германският журналист Холгер Щарк, автор на разследване във в. "Ди Цайт", реагира на думите му: „Не, г-н министър, няма координация между медиите, никакви сведения за работата на другите. С голяма симпатия към борбата на Украйна ще кажа, че това е само независима журналистика, която се основава на различни източници без политическа дневен ред", написа той на страницата си в Туитър.

"Когато три вестника публикуват статии на една и съща тема в продължение на два дни, това е координирана акция. Те наблягат на различни аспекти, но нито един от тях не твърди, че украинското правителство стои зад това или че изобщо е знаело“, каза Кулеба, цитиран от ТАСС.

 

"Твърденията, че Украйна по някакъв начин е свързана с това, нанасят вреда. Едно е какво публикувате, а друго е как хората ще го запомнят. Боя се, че мнозина ще си спомнят, че Украйна по някакъв начин е свързана с това“, смята Кулеба.

Запитан дали е обсъждал този въпрос германското правителство, украинският външен министър каза: „Все още не, но чакаме разговори с Аналена Бербок и държавния секретар Блинкен по този и други въпроси. Трябва да изчакаме официалния резултат от разследването . Това, което се случва сега, е етикетиране."

Освен това Кулеба отново отхвърли обвиненията, че украинското правителство е замесено в тези саботажни действия. „Мога да кажа, че украинското правителство не стои зад това. Това не е било направено под ръководството на правителството“, аргументира се той.

Германският журналист Холгер Щарк, автор на разследване във в. "Ди Цайт", реагира на изявлението за координираната акция. „Не, г-н министър, няма координация между медиите, никакви сведения за работата на другите. С голяма симпатия към борбата на Украйна ще кажа, че това е само независима журналистика, която се основава на различни източници без политическа дневен ред", написа той на страницата си в Туитър.

По-рано в. "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на американски официални лица, съобщи, че „проукраинска група“, която е действала без знанието на американските власти, може да е извършила саботажа на газопроводите „Северен поток“. Изданието "Ди Цайт" на свой ред пусна публикация, в която се посочва, че германски следователи са идентифицирали морски съд, използван от диверсанти. Фирмата, която го е наела, се твърди, че е на украински граждани и е регистрирана в Полша. Главната прокуратура на Германия каза пред ТАСС, че на 18 и 20 януари са извършени обиски на морски съд, който може да е замесен в експлозиите. Списание "Шпигел" на свой ред разпространи името ѝ - според изданието става дума за яхтата "Андромеда". Все още няма достоверни данни за мотивите и поръчителите.

https://glasove.com/

5 Коментара

байДън

преди 1 година

Укро вън. мин. Дмитро Кулеба - мисля да го еба!

Коментирай

Минчо Данев

преди 1 година

Владимир Александрович Зеленский и Дмитрий Иванович Кулеба, са ГЕЙ дружинка - ДЕТЕЛИНКА!

Коментирай

Янислав Геров

преди 1 година

"По-рано в. "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на американски официални лица, съобщи, че „проукраинска група“, която е действала без знанието на американските власти, може да е извършила саботажа на газопроводите „Северен поток“." ------ Краварите от сащ, британските Гейтаци и израелските Зомбита, накрая ще си измият ръцете с Простите украинци! ------ Когато си се родил Тъп - ще умреш Прост!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.