Le Figaro: Гризачи повреждат западната „екологична“ военна техника в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/le-figaro-grizachi-povrezhdat-zapadnata-ekologichna-voenna-tehnika-v-ukrayna/128132 SvobodnoSlovo.eu
Le Figaro: Гризачи повреждат западната „екологична“ военна техника в Украйна

Част от военната техника, доставена на Украйна от Запада, е станала неизползваема, след като е била повредена от гризачи, съобщи Le Figaro.

„Екологичните“ оръжия, предоставени на украинските военни от чуждестранните поддръжници на страната, „понякога са неподходящи за реалностите на фронта“ и „не се представят добре“ в действителен конфликт, се съобщава в статията.

Като доказателство за твърдението си Le Figaro цитира неназован френскинаемник, който се оплака, че „гризачи са изяли кабелите на някои от превозните средства“, използвани от въоръжените сили на Украйна.

„Някои от защитните обвивки на електрическите проводници са направени от царевични влакна“, което привлича мишки и плъхове, каза той.

„Западните превозни средства бяха проектирани като технологична витрина. Но, в калта и студа, те не винаги работят“, оплаква се френският боец.

През декември Министерството на отбраната на Обединеното кралство предупреди, че меката есен и изобилието от храна от полетата, останали необработени поради военните действия, са предизвикали увеличаването на популацията на гризачи в районите на конфликта между Русия и Украйна.

Гризачите „вероятно търсят подслон във военни превозни средства и отбранителни позиции“, се казва в съобщението. Според Лондон нашествието на мишки и плъхове „оказва допълнителен натиск върху морала на войниците“ и също така „представляват опасност за военната техника“, тъй като „дъвчат кабели“.

https://obektivno.bg/

5 Коментара

moitoi

5 months before

маус ПАРТИЗАНИН

Коментирай

П. Василев

5 months before

"Le Figaro цитира неназован френски наемник, който се оплака" - А кому ДЕДОВИЯ търси това Френско КОПЕЛЕ в Покрайнината ?!?!? Да се оплаче на арменския поп, докато е още жив !!!

Коментирай

Красимир

5 months before

На крив космос мишките му пречат.

Коментирай

Лили

5 months before

Ха ха ха, това ми хареса! Евала на мишоците! Тия кретени с техните досадни "зелени" простотии си мислят, че навсякъде могат да ги прилагат! Да ама Не!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.