Маню прилича на френски комик

https://svobodnoslovo.eu/svyat/manyu-prilicha-na-frenski-komik/129179 SvobodnoSlovo.eu
Маню прилича на френски комик

Той е истински галски петел/кокошка, който е късосъединителен и се вихри в медийното пространство 

Маню се готви за война с Русия, информира своите читатели изданието Politico. Съпругът на Бриджит събира коалиция от натовски страни, която да изпрати „боку милитер“ да се бият „контр ле рюс“. Като Наполеон едно време. Маню, френският премиер и френският външен министър са все отбрани мъжкари, които са решени да продължат яростните вербални атаки срещу руснаците. А те, горките, вече мислят как да капитулират пред тези войнствени галски петли или кокошки барабар със своите „сармати“, „яруси“, „циркони“, „кинжали“ и разни други гаджети, натъпкани с чипове от домашни перални и сушилни.

Не е ясно какви точно са Маню и неговото най-близко младежко обкръжение, но в наше време при буен разцвет на джендъризма няма политкоректен „експерт“, който да ти каже ясно кое е петел и кое е кокошка. Журналистката Ан Фулда от „Фигаро“ написа през 2017 г. книгата „Еманюел Макрон. Един перфектен младеж“. В нея разказа нелицеприятни неща за мосю льо президон (Н-то е силно потъмнено носово). Фалцово, иносказателно, по френски, но пределно ясно за тези, които могат да мислят. Излагация! Пълна. Маню е много обиден на Путин, който го разкара от африканската хранилка в района на Сахел.

Африканският франк бе за Франция нещо като „Северен поток“ за Германия. Френската и германска икономики години наред процъфтяваха, захранвани от евтинджос суровини от всякакъв вид от Африка и Русия. А евродуото, което бе мотор на ЕС, мъркаше като дизелче на Мерцедес или Рено/Пежо. Настъпиха тежки времена за Брюксел като събирателен образ. Лоши хора гръмнаха северните потоци. Още по-лошите вагнеровци изгониха от Сахел парижките франсета. Шолц, като шеф на окупирана страна, си свива ушите и не шуми много. Маню обаче е истински галски петел/кокошка, който е късосъединителен и се вихри в медийното пространство. Държи карез на Путин, който не иска да говори с него. Даже по телефона. Игнорира го постоянно. Ти да видиш!

Маню ми прилича на починалия френски комик Колюш (Мишел Жерар Жозеф Колучи). И двамата са много смешни, но Колюш бе почтен и честен човек до края на своя живот. И много смел. Колюш твърдеше, че „Бог дели справедливо: на едни - обяд, на други - апетит“. На Маню е дал вероятно голям апетит. Гениалният комик си отиде от този свят през 1986 г., а Маню все още гледаме на телевизионните екрани. Дано, като се пенсионира... пенсията да му я определи банковата група Ротшилд, на която служи предано от първия ден, след като се шмугна в Елисейския дворец.

А Франция? Франция кучета я яли!

Боян Чуков

 trud.bg

5 Коментара

Албена

преди 1 месец

Чудесен коментар на Боян Чуков за този палячо. Впрочем, както винаги. Macron=MacroCon

Коментирай

Трезвомислещ

преди 1 месец

Какъв маню? Тоя бабоеб@ц, заобиколен от свойте дружки е чиста проба копие на Мунчо!

Коментирай

Макарончо БабоЕВ

преди 1 месец

БабоЕB е замаян от аромата на пресъхналата бабешка ....Кога Франция сама е побеждавала във война?!!! Никога!!! Винаги зад гърба на победителите и кудкудяка победоносно със чужда слава.Псето на РотШилддите победоносно лае ,но за пет пари работа не може да свърши само Гаранция Франция !

Коментирай

Макаронче

преди 1 месец

БабоЕВ

Коментирай

BLIMAN

преди 1 месец

Вече не вярвам ни никого...а пък на "ЧуковциЧ съвсем..!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.