Мъск: В Европа ще екзекутират, защото си харесал мемe в социалните мрежи. Свобода за Павел Дуров

https://svobodnoslovo.eu/svyat/mask-v-evropa-shte-ekzekutirat-zashtoto-si-haresal-meme-v-socialnite-mrezhi-svoboda-za-pavel-durov/141218 SvobodnoSlovo.eu
Мъск: В Европа ще екзекутират, защото си харесал мемe в социалните мрежи. Свобода за Павел Дуров

„В Европа е 2030 г. и те екзекутират, защото си харесал мен“.

Така собственикът на социалната мрежа X Илон Мъск коментира ареста на собственика и изпълнителен директор на платформата за съобщения Телеграм Павел Дуров.

39-годишният руснак беше арестуван на летище „Льо Бурже“ в Париж на слизане от частния му самолет след полет от Азербайджан по искане на Агенцията за борба с насилието на непълнолетни. Според френските медии ще му бъдат повдигнати обвинения за недостатъчно модериране на съдържанието в Телеграм, което дава възможност да бъде използван от престъпници.

Илон Мъск публикува интервюто на Дуров с американския журналист Тъкър Карлсън, взето през април тази година, с хаштаг: Свобода за Павел.

Арестът на Павел Дуров във Франция е предупреждение към платформите, които се противопоставят на цензурата, заяви Тъкър Карлсън.

„Павел Дуров напусна Русия, когато правителството се опита да контролира неговата социална мрежа. Но в крайна сметка не Путин го арестува, защото позволи на обществеността да упражнява свобода на словото“, написа Карлсън. – „Западна страна, съюзник на администрацията на Байдън и ентусиазиран член на НАТО, го арестува“.

Арестът на Дуров е „живо предупреждение за всеки собственик на платформа, който отказва да цензурира истината по заповед на правителства и разузнавателни агенции“, заяви Карлсън и добави: „Мракът се спуска бързо върху някогашния свободен свят.“

В интервюто си с Карлсън собственикът на Телеграм говори за разногласията си с руското правителство, както и за натиска, пред който е бил изправен в САЩ. Той каза, че американското правителство е искало от него да създаде „задна врата“ за наблюдение на Телеграм, но той е отказал.

Приложението Телеграм стартира през 2013 г. и в момента има повече от 950 милиона активни потребители месечно. Дуров е роден в Санкт Петербург, но живее предимно в ОАЕ от 2017 г. През 2021 г. става френски и емиратски гражданин.

Източник Obektivno.bg

6 Коментара

Emigrant

3 weeks before

Ето ти демокрация. Една голяма измама.

Коментирай

Emigrant

3 weeks before

Ето ти демокрация. Една голяма измама.

Коментирай

nemmesis

3 weeks before

Представяте ли си измамата в която живеем,наречена "демокрация" и "свобода на словото"!Дуров напуснал Русия в знак на несъгласие с исканията на руските власти и отишъл в "свободния" свят.И в най "свободната" държава от "свободния" свят ве му позволили да си регистрира сървъра,ако не им даде достъп до него!И отишъл къде? В Обединените арабски емирства!Тоталитарна Путинова Русия не посмя да го аректува,но го арестува "свободна" и "демократична " Франция!Liberta.Liberta?Liberta!,както написа Мъск!

Коментирай

Пробит

3 weeks before

По-пробита апликация от Телеграм няма. Наскоро открих, че има устройство на 12000км от мен използващо моя акаунт. И как става това, след като за да добавиш ново устройство трябва да въведеш код изпратен на друго такова с вече инсталиран Телеграм? Телефонът ми не нито андроид нито iOS и не подлежи на "хакване". На всичкото отгоре, малоумниците правили Телеграм не ти позволяват да изтриеш ново добавено устрйство преди да мине определен период от време. И така, някой на другия край на света си инсталирал Телеграм с моя акаунт и си го ползва свободно без да мога дори да го изтрия цели два дни. Да си стои във френския затвор това гейче.

Коментирай

Въпрос

3 weeks before

Кой ще зададе най-важния въпрос: след като е знаел за ареста, защо е кацнал във Франция?

Коментирай

Коколино

3 weeks before

В тези апликации освен размяна на рецепти за майонеза нищо друго не трябва да споделяте.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.