Мицкоски: Всички с български паспорти ще ги скъсат, щом станем член на ЕС

https://svobodnoslovo.eu/svyat/mickoski-vsichki-s-balgarski-pasporti-shte-gi-skasat-shtom-stanem-chlen-na-es/139315 SvobodnoSlovo.eu
Мицкоски: Всички с български паспорти ще ги скъсат, щом станем член на ЕС

Гражданите на Северна Македония търсят български паспорти не заради "етническа или национална принадлежност" и "ще ги скъсат в първия ден, щом страната ни стане член на ЕС", обяви премиерът на РСМ Християн Мицкоски, цитиран от БТА.

Той бе питан дали ще поиска от гражданите на Северна Македония, които притежават български паспорти, да се откажат от тях.

"Това е лично решение. Истинският въпрос е защо македонските граждани не са искали български паспорт преди България да влезе в ЕС. Българският паспорт не е заради етническа или национална принадлежност. Доколкото знам, български паспорти имат и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци, всички имат - поради икономически причини. Мислят, че по този начин по-лесно ще получат възможност за работа в държавите от ЕС, не защото се чувстват българи. Сигурен съм, че причината не е тази. И съм сигурен, че всички още утре биха се отказали (от български паспорт), ако не се беше случила тази неправда две и половина десетилетия да чакаме да започнем преговори (с ЕС)", коментира той.

По думите му, ако РСМ е имала нормален път, както всички нови държави членки на ЕС, "ви гарантирам, че нито един гражданин нямаше да поиска български паспорт".

"Ние имаме много вътрешни проблеми, но заслужаваме много повече от много държави членки на ЕС (да бъдем член на ЕС). И ви гарантирам, че ако получим заслуженото, в първия ден, в който станем член на ЕС, те ще ги скъсат (българските паспорти). Гарантирам ви", заяви Мицкоски, който днес бе на посещение в Камарата на Северозападна Македония. Изказването му бе излъчено онлайн в правителствения канал.

Запитан съществува ли друг вариант, който да не включва промяна на преговорната рамка - условие за реално начало на преговорите по присъединяване на Северна Македония с ЕС, Мицкоски отново посочи, че алтернативата е конституционни промени за вписване на българите в основния закон на страната с отложено влизане в сила.

"Ако има желание, има начин, ето го начина. Повече от две десетилетия говорим за ЕС и сме заседнали преди началото на преговорите. Винаги има и още нещо, и още нещо. Трябва същите тези, дето говореха тези неща, да покажат дали разчитат на нас. Но не на думи, а на дело да покажат. Дадохме им начин. Отложеното действие е един от начините", заяви Мицкоски, като уточни, че за това е разговарял "с всички международни представители".

https://offnews.bg/

13 Коментара

Е да де,

1 month before

ама пьрво трябва да станете и второ пьтят за Евроландия минава през Бьлгария.

Коментирай

Иван Пеев

1 month before

Не се знае, до влизането в ЕС ще има ли жив македонец, еле всички ще бъдат с български паспорти. То не се знае и дали ще има ЕС, но това е друга бира, българска.

Коментирай

Свидетел

1 month before

Абе вие станете член, па тогава късайте. Какво само се ежат? От кого какво искат? На брой са по-малко само от София. На кого и за какво са нужни. Търсят си като украинците някой да ги храни, ама няма за какво.

Коментирай

Генчо Гунчев

1 month before

Пич, уредени са ви албански! Най- уникалните тъпанари на света! Т.е. типичи българи!

Коментирай

Как

1 month before

Московски защо не задължи македонците сега да си скъсат паспортите а не да работят в ЕС .Мицковски сигурно той има български паспорт.СМЕШНИЦИ.

Коментирай

Как

1 month before

Мицковски накарай македонците сега да си скъсат паспортите СМЕШНИЦИ.

Коментирай

mickey mouse

1 month before

Ще ви дадат пакистански паспорти! Нали от там домъкнахте някаква чалма, дето уж бил наследник на Александър Македонски. По думите на тоя смешник излиза, че който не е поискал паспорт, на него не му е даден.

Коментирай

Да....

1 month before

Има малката подробност, че за да вземат български паспорт, трябва да ПОКАЖАТ ДОКУМЕНТ ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД!!!!! - БАБА, ДЯДО и т.н!!!! И много бързо изровиха такива доказателства от таваните и бабините ракли!

Коментирай

Иван

1 month before

Мицкоски, вместо да къса паспорти, да отива да гаси, че и Македония пламна. Да видим очи има ли да иска помощ от България тоя умник?

Коментирай

Посетител

1 month before

Ако имахме Външно министерство на местото си, трябваше вече да са започнали процедура по преоценка на всички, получили български паспорти македонци! По американски образец... С изпити по български език и история! Ако имахме Външно министерство на място...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.