ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ?

https://svobodnoslovo.eu/svyat/oshte-li-iskate-evropeyski-cennosti/112604 SvobodnoSlovo.eu
ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ?

 

Когато преди няколко години Танте Меркел покани Африка и Азия да дойдат в Европа, надали някой се досещаше тези европеййски ценности на турботолерантност докъде ще ни доведат. Беше втълпявано на европейците, че ще дойде нова работна ръка, нови жизнени сили, че това са хора, заслужващи шанс.

Аз, като една Ганьовка, се възмутих и казах, че тези хора не трябва да се приемат в Европа. Около държавите им има други държави - богати, със същата религия и култура, където спокойно могат да се преместят. Естествено, бях обвинявана в расизъм и нетолерантост. Само, че толерантността убива.

Днес Франция и Белгия горят. Горят от толерантността! Горят от малките бълхи, които пуснаха и които се превърнаха в чудовища. И може ли впрочем, европейските лидери да ни обяснят защо се възмущават от нас, че не сме интегрирали ромската общност, а самите те не са интегрирали бежанците от Мали, Сирия, Афганистан, Алжир и т.н.!?! Да чуем, така да се каже, водещата интеграционна политика. Проблемът е, че сега всички виждаме пълният й провал.

Европа вече не е европейска. Европейските столици не приличат на себе си, мръсни, опасни и бунтовни. Европейските мъже ходят на прайдове и не виждат как други мъже превземат жените и държавите им. 

Гори, Европо, гори, сама си го направи! Но не ни въвличай нас в пожара. Аз такива европейски ценности не приемам. Когато в къщата ми е дошъл гост и не ме уважава и не спазва правилата на дома ми, аз го изхвърлям. С ритник отзад. 

Да ви плюя на европейските ценности. И като започне някой да ми говори за европейско бъдеще - ЕТО ВИ ГО ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ - ОГЪН!

Елена Гунчева-Гривова

5 Коментара

Констанца

преди 10 месеца

Браво, Ленче, съгласна съм с теб!

Коментирай

Анонимен

преди 10 месеца

Абсолютно права сте, г-жо Гунчева! Точно тази сутрин гледах в YouTube едно интервю на Александър Валдман (израелски журналист, рускоезичен) и Александър Песке (швейцарски, рускоезичен) също журналист. Заглавието беше "Докато немците "спестяват" от храна, "мама Кобра" (Урсула фон дер Л.) си увеличава заплатата". Заслужава си да се види! Между другото, разказват как на последното заседание на ЕК, мама К. настоявала да бъдат определени квоти за бъдещо настаняване на мигранти в страните - членки (задължително!) и отпора на Полша и Унгария...

Коментирай

не слагайте

преди 10 месеца

Дърти курви и педали в управлението!!! Ще патите....

Коментирай

Никола

преди 10 месеца

Много хубава статия. Поздравления. Дано има повече хора като автора и. За съжаление сред младите хора историята хич не е популярна. Личното ми наблюдение е че масово са жертви на глобализма.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.