Първи коментар на Пригожин след метежа, иска да изправи пред съда виновниците за неуспеха във войната

https://svobodnoslovo.eu/svyat/parvi-komentar-na-prigozhin-sled-metezha-iska-da-izpravi-pred-sada-vinovnicite-za-neuspeha-vav-voynata/112377 SvobodnoSlovo.eu
Първи коментар на Пригожин след метежа, иска да изправи пред съда виновниците за неуспеха във войната

„Ние показахме майсторски клас за това какво можеше да бъде 24 февруари 2022 г.“, направи Евгений Пригожин първото изявление след бунта на ЧВК Вагнер. Той твърди, че не е имал намерение да ”сваля режима”, пишат украински и независими руски медии.

ЧВК "Вагнер" е най-опитното и боеспособно подразделение в Русия, постигнало добри резултати в Украйна. В резултат на интриги и недомислени решения ЧВК трябваше да спре да съществува от 1 юли . Голяма част от бойците отказаха да подпишат договор с Министерството на отбраната, като разбраха, че ще отидат на месо. Тези, които искаха да преминат в Министерството на отбраната, го направиха, но това са 1-2%. Щяхме да тръгнем на 30 юни и да предадем оборудването близо до щаба на NWO . Не сме проявили никаква агресия, но срещу нас беше извършен ракетен удар, около 30 бойци бяха убити. Това послужи като спусък - решихме да напреднем веднага. Казах, че няма да проявяваме агресия, но ако ни ударят, ще отговорим.

По време на целия поход изминахме 780 километра. Съжаляваме, че ударихме военновъздушните сили, но това е защото те пускаха бомби. Блокирахме и неутрализирахме всички военни съоръжения, които бяха на пътя. Нито един войник не загина на земята. Имаме няколко ранени и двама загинали войници от Министерството на отбраната, които се присъединиха към нас. Целта на кампанията е да се предотврати унищожаването на ЧВК Вагнер и да се изправят пред правосъдието онези, които направиха толкова много грешки в хода на SVO.

Всички войници, които ни видяха, ни подкрепиха. Спряхме, когато първият отряд разгърна артилерията си, направи разузнаване - и стана ясно, че ще се пролее много кръв. Мислехме, че демонстрацията е достатъчна. В този момент Лукашенко протегна ръка и предложи да се намерят решения за по-нататъшната работа на ЧВК в законовата юрисдикция. Колоните се върнаха и тръгнаха към лагерите.

Походът ни разкри сериозни проблеми със сигурността в цялата страна – блокирахме всички летища и военни части. За 24 часа изминахме разстоянието, което съответства на разстоянието от стартовата площадка на руските войски на 24 февруари 2022 г. до Киев и от същата точка до Ужгород. Ако в началото на НСО задачите се изпълняваха от същите хора като наемниците от ЧВК Вагнер, може би „специалната операция“ щеше да продължи един ден.

Започнахме похода си заради несправедливостта. По пътя не убихме нито един войник на земята. През деня не стигнаха само на 200 километра до Москва, навлязоха и овладяха град Ростов. Цивилните се зарадваха да ни видят. Показахме майсторски клас как може да изглежда 24 февруари 2022 г. Не сме имали за цел да свалим съществуващия режим и законно избраното правителство. Обърнахме се, за да не пролеем кръв.

Това е приблизителен преразказ на коментар на Евгений Пригожин, който беше разпространен от пресслужбата на бизнесмена на 26 юни.

https://frognews.bg/

6 Коментара

чокън

преди 10 месеца

Жабешки преразкази - без картинка!

Коментирай

Глас

преди 10 месеца

И аз мога да мина по магистрала 200 км за два часа.Тоя нещо ни мисли за масички.

Коментирай

Кольо

преди 10 месеца

Охлюв! Плужек!

Коментирай

Дааа

преди 10 месеца

Болшой театър...част 2

Коментирай

Мина

преди 10 месеца

А Путин си го премести от единия в другия крачол и си разигра схемата “кой кум, кой сват и кой на булката брат”. Ха- ха!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.