Прокуратурата в Ню Йорк: NEXO се провали, нашите закони са ясни!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/prokuraturata-v-nyu-york-nexo-se-provali-nashite-zakoni-sa-yasni/44062 SvobodnoSlovo.eu
Прокуратурата в Ню Йорк: NEXO се провали, нашите закони са ясни!

Летиша Джеймс обяснява още, че Nexo ще плати и 1,9 млн. долара на Ню Йорк, както и, че са задължени да информират всичките си инвеститори да изтеглят активите си от платформата

„Въпреки неколкократните ни предупреждения, платформата за криптовалутата Nexo се провали в това да се регистрира. Въпреки че поведението им беше съмнително, нашите закони са ясни: ще накараме Nexo да плати 24 млн. долара за нарушаване на щатските закони и банваме компанията за срок от 5 години“.

Това пише в профила си в Туитър главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс.  

Тя обяснява още, че Nexo ще плати и 1,9 млн. долара на Ню Йорк, както и, че са задължени да информират всичките си инвеститори да изтеглят активите си от платформата.

„Дните, в които крипто компании се държаха все едно правилата не се отнасят за тях, приключиха“, заканва се още Джеймс.

blitz.bg

 

2 Коментара

RedHotShittyDiaper

преди 1 година

И какво се оказва? В САЩ няма криминални обвинения към „Нексо“. Подписали са споразумение за глоба, че техен продукт прави нарушение на местните регулации. А тукашната прокуратура иззема картини, арестува и прочее пиар акции. Вече сме го виждали и с други. И глашатаите на Борисов се задавиха да обясняват какви бандити са от ДБ, че приели дарение от 140 хил. лева от служители на „Нексо”. Това дарение е многократно по-малко от кюлчета и пачки, които се виждат в чекмеджето на Борисов.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.