Руски военен самолет Ил-76 се разби в Белгородска област. Загинали са всички пасажери, сред тях и пленени украински войници

https://svobodnoslovo.eu/svyat/ruski-voenen-samolet-il-76-se-razbi-v-belgorodska-oblast-zaginali-sa-vsichki-pasazheri-sred-tyah-i-pleneni-ukrainski-voynici/125901 SvobodnoSlovo.eu
Руски военен самолет Ил-76 се разби в Белгородска област. Загинали са всички пасажери, сред тях и пленени украински войници

Руски военен самолет Ил-76 се е разбил в Белгородска област, близо до границата с Украйна. Загинали са всички 75 души на борда, съобщават редица канали в Телеграм. Новината бе потвърдена и от губернатора на областта Вячеслав Гладков, който говори за "инцидент" в Корочански район. По думите му в момента на мястото работи разследващ екип и служители на ЕМЕРКОМ. Гладков обеща да даде и други подробности по-късно.

По-късно руското министерство на отбраната потвърди за падналия Ил-76 с уточнението, че инцидентът е станал около 11:00 ч. местно време. На борда му са се намирали 65 пленени военнослужещи от ВСУ, които са били транспортирани до Белгородска област за размяна, шестима членове на екипажа и трима ескортиращи.

Министерството не уточни дали има оцелели при катастрофата.

Украинските средства за масова информация съобщиха, позовавайки се на източник от украинските въоръжени сили, че "това е тяхна работа". Това бе цитирано от "Украинска правда" и РБК-Украйна. Според версията на източника сваленият Ил-76 не е превозвал пленници, а "вероятно" ракети за системите за противовъздушна отбрана С-300.

Косвено потвърждение за това е фактът, че час преди да се появят първите съобщения за катастрофата на Ил-76 в Белгородска област, в Белгород е обявена тревога за ракетна опасност, а жителите са призовани да се укрият на безопасни места, далеч от прозорците. Около половин час по-късно (в 11:43 ч. московско време) ръководителят на областта обяви отмяната на ракетната тревога, съобщи "Медуза".

По-късно "Украинска правда" редактира новината, като премахва думите за "работата" на украинските военни.

Кремъл отказа да коментира доклада на Министерството на отбраната.

"Това е сравнително нова, свежа информация. Ще се заемем с нея сега", заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Белгородският губернатор, без да съобщава за катастрофата на военния самолет, по-рано написа в канала си в Телеграм: "Инцидент в Корочански район. Сега на мястото работят следственият екип и служители на Министерството на извънредните ситуации. Промених работния си график и пътувах до района. Всички подробности по-късно."

Ил-76 е паднал на пет-шест километра от село Яблонево, на земята няма щети, съобщи за ТАСС настоятелят на местната църква.

По-рано канали в Telegram и провоенни блогъри съобщиха за свалянето на Ил-76 в Корочански район на Белгородска област, публикувайки видео, на което се твърди, че се вижда как самолетът пада и се взривява на земята.

Свързаният с Министерството на отбраната канал "Изтребител" пише за 76 пътници - "пленници за размяна", без да се броят ескортиращите и екипажът на кораба. По-късно съобщението бе изтрито.

Ил-76 е тежък военнотранспортен самолет, предназначен за превоз на оборудване, в това число и танкове, и товари с различно предназначение.

https://offnews.bg/

11 Коментара

К. Буйновски

8 months before

Това са думите на кръстника на Хазарската мафия в Украйна – Игор Коломойски, който стои зад Зеленски и зад нацистките батальони "Азов", "Днепър", "Донбас" и т.н. Речта на Коломойски беше в израелския град Хайфа, където той се беше укрил след 2014 г. , когато се скараха с другия челен укроционист Петро Порошенко: "Ние извършихме с украинците експеримент. Взехме само езиковите различия и натиснахме върху историята, като позиционирахме руснаците като главни врагове на "Независимата". 20 години по-късно получихме идеалните бойци срещу руснаците. Сега всеки украинец, убил руснак, ще бъде считан за герой. Надявам се, че им прекъснахме отношенията поне за 100 години. Сега ще бъде много лесно да бъдат унищожени и самите украинци, откъсвайки ги от Русия. Давайки им пари срещу лихви за войната, след това ще си вземем дълговете от всички тях."

Коментирай

К. Буйновски

8 months before

Едва ли има по-убедително изявление за замислите на онези, които са зад украинския проект. Това е ционизмът и така наречената Хазарска мафия. Това пък са думите на Зеленски – марионетката на Коломойски, че иска да превърне Украйна в Голям Израел, т.е. в Нова Хазария. Трябва да добавим и участието в преврата в Киев през 2014 г. на Ротшилд и Сорос, на Сивите вълци, на Gladio и дълбоката държава, ЦРУ, Моссад, Mi6 и криминалните финансирани от Коломойски. Украинските ционисти – евреи, са използвани за насъскване на славяните срещу славяните, т.е. на украинците срещу руснаците и белорусите.

Коментирай

К. Буйновски

8 months before

Кой насъска славяните срещу славяните? Президентът Петро Порошенко (Валцман) – евреин; президентът Турчинов (Коган) – евреин; министър-председателят Арсений Яценюк (Бакай) – евреин; министър на финансите Александър Шлапак - евреин; секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна – Андрий Парубий, евреин; вицепремиерът Владимир Гройсман – евреин; вътрешен министър Арсен Аваков – арменски евреин; министър на културата – Сергей Нишчук – евреин, масон; директорът на Националната банка – Степан Кубив, евреин; ръководителят на президентската администрация Сергей Пашински – евреин; основни кандидати за президент – Юлия Тимошенко (Циля Капителман) – еврейка; Виталий Кличко (Етинзон) – баща евреин; Олег Тягнибок (Фротман) – евреин по майка; Дмитрий (Авдим) Ярош – евреин, хасид.

Коментирай

К. Буйновски

8 months before

Всички олигархии в Украйна и евреи: И. Коломойски, Е. Хурвиц, Г. Боголюбов, П. Порошенко, Д. Фирташ, С. Левочкин, В. Гайдук, В. Немировски, К. Жеваго, В. Пинчук, Е. Прутник , Р. Ахметов, А. Мартинов, В. Костелман, Е. Сигал, Б. Колесников, А. Елдман, Ф. Шпиг, Н. Шуфрич, А. Роднянски, И. Дворецки, А. Абдинов, В. Ермолаев, М. Киперман, Е. Звягилски, Ф. Жебровская, С. Ронис, Г. Корбан, Г. Суркис, И. Суркис, В. Шамотий, А. Лешчински, Ю. Роден, М. Бекер. Всички медии са в ръцете на ционисти: П. Порошенко, И. Коломойски, Д. Фирташ, В. Пинчук, Р. Ахметов. Предишни президенти на "Независимата": Кравчук (Блум), евреин; Кучма (Кучман) – евреин. Икони на нацизма в Западна Украйна: Бандера (Шимон Стефан) – полски евреин, Роман Шухевич – евреин, хомосексуалист.

Коментирай

К. Буйновски

8 months before

От страна на САЩ украинската еврейка Виктория Нуделман (Нуланд) през 2014 г. беше инициаторката на Майдана с нейните курабийки. Започна при Обама, продължава и при Байдън, чийто държавен секретар Антъни Блинкен е с украински еврейски произход. Трансформирането на десния сектор след 2014 г. по подобие на нацистка Германия стана с парите на Коломойски. Една от целите на операцията в Донбас беше унищожението с високоточни ракети на щаба и базата на нацисткия батальон "Днепър" в село Звонецкое, както и на нацибатальоните Азов и Донбас, обучени от съветници от МОССАД, ЦРУ и Mi6. Става дума за около 70 000 укронацисти. Украйна е просто пионка във войната на Хазарската мафия срещу християнска Русия.

Коментирай

Боги

8 months before

Нищо няма да се промени и при Тръмп. Той също е зависим от евреите.

Коментирай

Анастасия

8 months before

В тази катастрофа се усещат ръчичките на дъртата госпоажа Англия.Много ги бива да правят провокации и убийстгва.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.