Самолет излетя и 36 минути по-късно стана ясно, че е без...

Той е излетял от лондонското летище Станстед на 6 октомври и е трябвало да кацне на международното летище в Орландо

https://svobodnoslovo.eu/svyat/samolet-izletya-i-36-minuti-po-kasno-stana-yasno-che-e-bez/121107 SvobodnoSlovo.eu
Самолет излетя и 36 минути по-късно стана ясно, че е без...

Той е излетял от лондонското летище Станстед на 6 октомври и е трябвало да кацне на международното летище в Орландо

Самолет, превозващ пътници претърпя аварийно кацане след излитане с две липсващи стъкла на кабината, съобщава новинарският канал FOX NEWS.

Инцидентът се случил след излитане от лондонското летище Станстед в понеделник минлата седмица, когато самолетът е трябвало да лети до международното летище в Орландо, както сочи докладът на Обединеното кралство за разследване на въздушни инциденти.

На борда на самолета е имало общо 20 човека, като по-голямата част от тях са били от екипажа, а полетът е чартърен и използвал машина Airbus A321. Проблемът се появил, когато членовете на екипажа забелязали, че уплътнението на едно от прозорците се размърдало. След незабавно съобщение на капитана и помощника, те върнали летателната машина на летището в Станстед.

Към момента на инцидента, самолетът е бил във въздуха само за 36 минути и е достигнал ниво на около 4260 метра над морското равнище преди да се случи аварийната ситуация.

След успешното кацане, екипажът на самолета направил проверка и открил, че две от стъклата липсват, а третото е било изметнато. Важно е да се отбележи, че кабината на самолета е нила под налягане в нормалните граници през целия полет.

Британската авиационна агенция информира, че липсата на стъклата се дължи на топлинни повреди и изкривявания, предизвикани от яркото осветяване от слънцето в продължение на четири-пет часа в полет.

Въпреки опасната ситуация, всичко завършило благополучно и нямало пострадали.

Източник: blitz.bg

4 Коментара

bennow

преди 1 седмица

Кирил Петков, всъщност Простото Киро, в парламента: „Аз съм летял на 8 000 метра без кислород за да спасявам български гражданин!“ Този ИДИОТ Е ЗА ПСИХИАТРИЯ, А ТОЙ И ПРОСТО ИДИОТИТЕ МУ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ!

Коментирай

Посетител

преди 1 седмица

Всички на борда са имали невероятен късмет! Ако е имало сред тях православни - трябва да си хванат светец и да дадат курбан за здраве! Живеят втори живот!

Коментирай

Чичо

преди 1 седмица

Това се е случило щото Киро-тъпото е бил на борда!

Коментирай

Месечко

преди 1 седмица

Цитат "липсата на стъклата се дължи на топлинни повреди и изкривявания, предизвикани от яркото осветяване от слънцето в продължение на четири-пет часа в полет" Лошо слънце! Хахаха

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.