САЩ на прага на гражданска война! Тексас се отделя (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/svyat/sasht-na-praga-na-grazhdanska-voyna-teksas-se-otdelya-video/126157 SvobodnoSlovo.eu
САЩ на прага на гражданска война! Тексас се отделя (ВИДЕО)

От щата Тексас в други части на страната са изведени 102,1 хил. нелегални мигранти c 2022 г. Това се посочва в изявление, публикувано в петък на уебсайта на губернатора на Тексас Грег Абът.

„От април 2022 г. до Вашингтон, окръг Колумбия, Тексас е транспортирал повече от 12 500 мигранти, от август 2022 г. до Ню Йорк – повече от 37 500 мигранти, от август 2022 г. до Чикаго – повече от 31 200 мигранти, а от ноември 2022 г. до Филаделфия – повече от 3 400 мигранти“, се казва в изявлението.

Повече от 16 000 мигранти бяха отведени в Денвър, а повече от 1500 – в Лос Анджелис. Освен това тексаските правоприлагащи органи иззеха над 454 млн. смъртоносни дози от опиоида фентанил в рамките на операция „Самотна звезда“, насочена срещу незаконната миграция.

„Операция „Самотна звезда“ продължава да се занимава с опасните пробойни, 

които са резултат от отказа на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън да защити границите. Всяко задържано или арестувано лице, всяка унция конфискувани наркотици, в противен случай биха могли да си проправят път към общностите в Тексас и в цялата страна заради политиката на отворени граници на президента Джо Байдън“, убеден е губернаторът на щата. По-рано Абът заяви в интервю за журналиста Тъкър Карлсън, че е готов за конфликт с федералните власти по въпроса за опазването на границите на щата от нелегални мигранти. Подкрепата на Абът бе изразена от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, бившия посланик на САЩ в ООН Ники Хейли. Също и американския предприемач Илон Мъск и републиканските губернатори на 25 щата.

На 22 януари Fox News съобщи, че Върховният съд на САЩ е наредил да се премахне 30-милната (около 48 км) телена ограда. На границата между САЩ и Мексико в Тексас, поставена като част от мерките на Абът срещу притока на мигранти. Решението на съда позволява на Граничния патрул да отреже телената ограда, поставена по границата, за времето на съдебния процес. Националната гвардия на Тексас е блокирала достъпа на агенти на федералния граничен патрул до участък (дълъг около 4 км). От границата с Мексико по река Рио Гранде. Властите на щата неведнъж са заявявали, че администрацията на САЩ не охранява правилно границата. Което е довело до увеличаване на броя на нелегалните мигранти. Тексас започна да ги изпраща с автобуси до големите американски градове. Включително Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго.

Източник: Гласове

4 Коментара

Крис

преди 3 месеца

Ще кажа пак, че Жириновски, преди да почине, всъщност дори преди войната, е казал доста неща, които се сбъдват в момента. Сред тези, които още не са станали, е, че Тръмп няма да има кого да спасява, защото до изборите през 2024 г. САЩ ще са се разпаднали. Не ми се струва добър резултат принципно, защото ще допринесе още за световния хаос и непредвидимост, но е интересно как ще се развият събитията нататък. Все пак администрацията на Байдън може да вини само себе си заради безумната им имиграционната политика.

Коментирай

Ачо

преди 3 месеца

Нито ще се разпаднат,нито ще правят гражданска война.Тези паразити на Земята ще намерят изход.Задачата им е да ядат останалия свят,не помежду си, и го правят!

Коментирай

Отговоръ

преди 3 месеца

Тези паразити на Земята ще намерят изход

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.