Сестрата на освободено от „Хамас“ дете: Научили са я да дава храна първо на другите, после на себе си

https://svobodnoslovo.eu/svyat/sestrata-na-osvobodeno-ot-hamas-dete-nauchili-sa-ya-da-dava-hrana-parvo-na-drugite-posle-na-sebe-si/122489 SvobodnoSlovo.eu
Сестрата на освободено от „Хамас“ дете: Научили са я да дава храна първо на другите, после на себе си

Сестрата на 9-годишното израелско момиче, Емили, което беше освободено от „Хамас“, разказа пред израелската телевизия „Канал 12“ за неочакван навик, който е придобила от палестинците: да предлага храна първо на другите, преди самата тя да почне да се храни.

„Когато яде, първо предлага на мен и на всички. Тя ми предлага, дори ако й кажа, че не искам. Тя казва: „Яж малко, за мен“, разказа сестра й Натали пред израелската телевизия. Водещата я попита дали е правила така преди отвличането, на което сестра й отговори: „Не“. Сестра й продължи разказа си: „Попитах дали те [“Хамас“] са се хранили заедно и са предлагали храна на тези, които са по-гладни. Тя кимна утвърдително”, разказа сестра й.

Това интервю бързо се разпространи в социалните мрежи и предизвика много коментари как е възможно детето, докато е в плен, да е усвоило такъв жест на състрадание от хората, които са го отвлекли. Даването на храна първо на другите е типичен арабски обичай, който е приет за традиция сред палестинците, ливанците, сирийците.

„Хамас“ освободиха всички отвлечени жени и деца. В замяна Израел освободи палестински деца и жени, държани в израелски затвори.

https://obektivno.bg/

2 Коментара

Андрей К

7 months before

И ние тук има от какво да се поучим...

Коментирай

Ангелина

7 months before

Изглежда не "ХАМАС" са терористи и изверги ,както ги описват ,а останалия "нормален свят" ,който се интересува само от "собствената си храна" .Няма как да са чудовища хора ,които не само изповядват ,но прилагат на практика основния духовен закон на "даването".....,,Разбира се ,ако отговаря на истината написано тук.Изглежда ми обаче по - правдоподобно ,защото тези народи са дълбоко вярващи ,за разлика от множеството написани статия изказвания тук ,на най- различни хора ,които смятат за нужно да уведомят всички ,за всичко ,което им е хрумнало в "ума" ,дори за най- голямата безсмислена глупост.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.