Си Дзинпин призова китайската армия да се подготви за война

https://svobodnoslovo.eu/svyat/si-dzinpin-prizova-kitayskata-armiya-da-se-podgotvi-za-voyna/145102 SvobodnoSlovo.eu
Си Дзинпин призова китайската армия да се подготви за война

Китайският президент Си Дзинпин отправи категоричен призив към Народоосвободителната армия на Китай (НОАК) да се готви за потенциални военни конфликти.

Това стана ясно по време на посещението му при ракетните войски на НОАК, които са ключов елемент в отбранителната стратегия на Китай. Си Дзинпин подчерта необходимостта армията да подобри своята готовност за бой и да укрепи своите стратегически способности.

Посещението на китайския лидер при ракетните войски е сигнал за засилена военна активност в страната на фона на нарастващото напрежение в региона. В последните месеци Пекин изостри своята реторика по редица международни въпроси, включително Тайван, Южнокитайско море и взаимоотношенията с Вашингтон. В тази връзка, подготовката на китайската армия е от изключителна важност за защитата на националните интереси.

Усилване на отбранителната способност

Си Дзинпин отбеляза, че китайската армия трябва да бъде готова за „истински битки“ и да укрепва бойната си готовност чрез модернизиране на въоръжението и тактическите си способности. Ракетните войски на НОАК играят ключова роля в стратегическото разполагане на сили и повишаване на отбранителния капацитет на Китай. Те са натоварени с поддръжката на балистични и крилати ракети, които са част от основния отбранителен арсенал на страната.

Призивът на Си Дзинпин идва на фона на засилващите се напрежения в Тихоокеанския регион и многобройните военни учения, които Китай провежда в близост до Тайван. Много анализатори смятат, че Китай се готви за евентуален конфликт с Тайван или дори по-широк регионален конфликт, в който може да бъдат замесени глобални сили като САЩ.

Стратегически цели на Китай

Китайската политика за модернизиране на армията има за цел до 2049 г. да изгради „мощни въоръжени сили, способни да защитават интересите на страната във всякакви международни конфликти“. Посещението на Си Дзинпин в ракетните войски и неговият призив за подготовка за война е ясен знак, че Китай се стреми да укрепи своята военна мощ в отговор на нарастващото геополитическо напрежение.

Ролята на ракетните войски в отбранителната стратегия

Ракетните войски на НОАК са част от стратегическия стълб на китайската армия и отговарят за стратегическите ядрени и конвенционални сили на Китай. Тяхната основна задача е да осигурят защитата на страната, като същевременно изпълняват ролята на възпиращ фактор срещу потенциални противници.

Посещението на Си Дзинпин при ракетните войски не е случайно – именно тези сили са натоварени със задачата да отговорят на потенциални заплахи в региона. В рамките на ученията, които Китай провежда, включително симулирани атаки и отбранителни маневри, ракетните войски играят ключова роля в демонстрирането на военната мощ на страната.

Заключение

Призивът на Си Дзинпин към китайската армия да се подготви за война и неговото посещение при ракетните войски на НОАК подчертават решимостта на Пекин да отстоява своите национални интереси във време на нарастващо напрежение в международната политика. Докато глобалната обстановка става все по-нестабилна, Китай се готви да играе все по-активна роля на световната сцена, демонстрирайки военна готовност и стратегическа сила.

https://otupor.com/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.