Словакия спира оръжията за Украйна, обяви премиерът Фицо

https://svobodnoslovo.eu/svyat/slovakiya-spira-orazhiyata-za-ukrayna-obyavi-premierat-fico/119511 SvobodnoSlovo.eu
Словакия спира оръжията за Украйна, обяви премиерът Фицо

Новият премиер на Словакия Роберт Фицо обяви днес, че страната му спира да доставя оръжия на Украйна. 

Подкрепата ще бъде ограничена до "гражданска и хуманитарна помощ", предаде Франс прес.

"Смятаме помощта за Украйна само за гражданска и хуманитарна, няма да доставяме повече оръжия" на Киев, заяви Фицо, ден след като беше назначен за министър-председател на коалиционно правителство, включващо крайнодясна проруска партия. 

Левият лидер Роберт Фицо ще е премиер за четвърти път. По време на предизборната си кампания той обеща да прекрати военната подкрепа за Украйна и критикуваше санкциите срещу Русия, припомня Ройтерс. 

Партията на Фицо „Посока - социалдемокрация“ спечели изборите на 30 септември и сформира коалиция с лявоцентристката формация „Глас“ и националистическата Словашката национална партия, уточнява БТА. 

https://offnews.bg/

3 Коментара

darkaveng

преди 6 месеца

Анашият "сапун-фюрер", академичето, кога! А, верно, след като построи N блока на АЕЦ, тогава! Пфу, продажна сган! Но "Видов ден" иде и никой не го е отменял ...! Анадънму?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.