Столицата на ЕС пламна. Белгийските фермери също се надигнаха

https://svobodnoslovo.eu/svyat/stolicata-na-es-plamna-belgiyskite-fermeri-sashto-se-nadignaha/126391 SvobodnoSlovo.eu
Столицата на ЕС пламна. Белгийските фермери също се надигнаха

Белгийските фермери блокираха пътищата за достъп до контейнерното пристанище Зеебрюге, в протест срещу растящите разходи, екологичните политики на ЕС и плана за внос на евтини храни, предава Ройтерс.

Говорител на властите на пристанището заявява, че протестиращите са блокирали пет пътя за камиони, но пропускат автомобили и добавя, че все още не е ясно какви ще бъдат последствията за операциите на пристанището, което поддържа индиректна връзка с организаторите чрез полицията.

Синдикатът Algemeen Boerensyndicaat (ABS, Общ синдикат на фермерите) призова своите членове да се присъединят към протеста. „Фермерите са отчаяни, наистина отчаяни. Ние предупреждавахме правителството от години, че това ще се случи“, заявява служител по политиките на ABS Марк Вулфранке.

Той призовава политиците да гарантират, че цената на храните отразява допълнителните разходи, пред които са изправени европейските фермери в съобразност с повишаващите се екологични стандарти в Европа.

„Ние искаме уважение от нашето правителство, европейското управление. Единственият начин да се покаже такова уважение е воденето на политика, която да е благоприятна за фермерите и храните. Имаме нужда от коректна цена“, отбелязва той пред Ройтерс.

Група фермери, блокиращи с трактори площад в центъра на Брюксел, обявиха, че ще останат там поне до четвъртък, когато правителствените лидери на ЕС се срещат в града. „Молим ги да преразгледат законите си“, заявява Николас Фрайърс, фермер от протеста и добавя: „Говорят, че ще стане по-екологично, но ако това се случи, ще има земя, която вече не се обработва, а и без това е достатъчно трудно.“

https://kritichno.bg/

5 Коментара

всичко е по план

преди 3 месеца

Храните, произведени от фермери може да са високи, но пък тези на скакалците и хлебарките са ниски.

Коментирай

Олеся Зеленска

преди 3 месеца

А нашите тук се спотайват и чакат да им свършат другите нещата

Коментирай

Путин

преди 3 месеца

Направо. Запазете. Европейския. Парламент. А. Депутатите. Дебелосерковци. От. Прозорците. И. Със. Главата. Надолу. .има. една. Българска. Поговорка. Че. Общото. И. Кучетата. Не. Го. Ядат.

Коментирай

Таня

преди 2 месеца

По-скоро, да запалят насрания извратен европейски парламент.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.