Тъкър Карлсън: Арестът на Дуров във Франция е фирмен знак на дикратура

https://svobodnoslovo.eu/svyat/takar-karlsan-arestat-na-durov-vav-franciya-e-firmen-znak-na-dikratura/141335 SvobodnoSlovo.eu
Тъкър Карлсън: Арестът на Дуров във Франция е фирмен знак на дикратура

Арестът на основателя на "Телеграм" Павел Дуров във Франция не е нищо по-различно от "фирмен знак на дикратура". Това заяви американският журналист Тъкър Карлсън по време на интервю с Робърт Кенеди-младши, който неотдавна обяви, че спира предизборната си кампания като независим кандидат за президент на САЩ.

"Администрацията (на президента на САЩ Джо Байдън) поощрява (президента на Франция) Еманюел Макрон да задържи собственика и основател на "Телеграм" Павел Дуров, който в дадения момент се намира под стража във френски затвор. Според мен това е фирмен знак на диктатура", заявява Карлсън по време на интервю с Кенеди-младши, публикувано на неговия сайт.

На свой ред Кенеди-младши заявява, че "в Европа сега няма свобода на словото", цитира ТАСС.

Павел Дуров бе арестуван на парижкото летище Бурже, идвайки от баку, Азербайджан. Тогава Тъкър Карлсън коментира задържането му така: "Павел Дуров напусна Русия, когато правителството се опита да сложи "Телеграм" под контрол. Но в края на крайщата не Путин го арестува, защото е дал на хората възможност да изразят свободата на словото. Арестува го западна държава, съюзник на администрацията на Байдън."

Превод и редакция Епицентър.бг

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.