Тъкър Карлсън: В Русия храната е четири пъти по-евтина от САЩ

https://svobodnoslovo.eu/svyat/takar-karlsan-v-rusiya-hranata-e-chetiri-pati-po-evtina-ot-sasht/127542 SvobodnoSlovo.eu
Тъкър Карлсън: В Русия храната е четири пъти по-евтина от САЩ

Американският журналист Тъкър Карлсън, който в началото на февруари посети Русия и взе интервю от руския президент Владимир Путин, се възмути, че хранителните продукти в Русия са четири пъти по-евтини, отколкото в Съединените щати.

Той публикува видео от посещението си в московски хипермаркет на сайта си, пише "Известия".

„Ако влезете в руски магазин за хранителни стоки и видите колко струва храната и как живеят хората, това ще ви настрои радикално срещу нашите (американски – ред.) лидери. Така или иначе преживявам това“, каза той.

Журналистът посети хипермаркет в търговския център "Гагарински", където купува хляб, брашно, плодове, вино и други продукти. Карлсън отбеляза, че всичко това може да бъде закупено от четиричленно семейство за една седмица. Общо той е платил 9481 рубли (приблизително 104 долара) за хранителни стоки. В същото време журналистът уточни, че в САЩ би платил над 400 долара за подобна покупка, четири пъти повече.

Преди това Карлсон изрази възхищение от метростанция "Киевская" в Москва. Според него тя "изглежда по-добре от всичко в САЩ". Той отбеляза чистотата и реда на гарата, която с екипът му посетиха.

Източник "Труд"

7 Коментара

Момчил Крумов

преди 2 месеца

Атанас Буров е известен български финансист, дипломат и политик. Той е министър на търговията, промишлеността и труда (1913, 1919 – 1920) и на външните работи и изповеданията (1926 – 1931). ....... България за пет години — от 1926 до 1931 година не получи от Обществото на народите нищо. Абсолютно нищо. Даже не ни отбелязваха в своя си бюлетин. Искаха само репарациите си. Искаха. Искаха и ние плащахме. Плащахме, докато се разорихме. И Ляпчев каза тогава: „Бюджетът на България се крепи на черупката на яйцето.“ Титулеску, Бриан — двамата приятели ни ебаваха майката по всички линии. Румъния и Франция, Югославия и Англия ни душаха. Душаха ни като зверове. Не ни правеха отсрочки на дълговете. Ние се задушавахме. Титулеску ми каза един ден: - Господин Буров, вие не платихте тратите, не плащате лихвите, не давате нищо. Защо така? Или се надявате на прошка? Няма прошка, запомнете го. Вие ще трябва да паднете на колене, да се кланяте и чак тогава ще видим.

Коментирай

Момчил Крумов

преди 2 месеца

- Господин Титулеску - отговорих му аз - ние ще умрем, ще пукнем от глад, но няма да се кланяме на чучела като Вас. Вие сте евнух. Вие сте недоносче. Той ме гледаше като пукал, мигаше и мълчеше. Бе наистина евнух. - Господин Буров, аз мислех, че в политиката има само дипломатически разговори и любезни думи. Вие ме смайвате с това, което сте говорили с Титулеску. - Политиката, мило момче, има всичко — и сопа, и цепеница, и убийство из засада, и любезни думи, и мръсни, цинични разговори като тези. Аз мразя властите. Мразя ги като чума. Става дума за хора като Титулеску, като връх на властниците. Народът винаги си е добър и е стадо овце. Няма защо да го крием. Той пасе, той дава вълна, кожи, мляко, агънца и Титулеску говори от негово име. Аз, като политик, изучавах психиката на властника-победител. Той е страшен. И Пашич - сръбският вожд, и Титулеску, и Братиану, и Папастратос, и Венизелос - всички бяха от един дол дренки.

Коментирай

Момчил Крумов

преди 2 месеца

През 1925 година, когато гръцкият генерал Пангалос нападна България, Румъния също струпа войски на северната ни граница. Всички помислиха, че ще стане като 1913 година. Но аз единствен следях зорко какво прави Русия, какво прави Сталин през това време. Той най-неочаквано, ама най-неочаквано, прати една кавалерийска армия на южната си граница, към Бесарабията…Този ход го забеляза и цар Борис III. И той следеше събитията в Румъния и в Русия чрез верни свои хора. Това е неизбежно. И е нужно. От Букурещ се сепнаха. Изплашиха се, защото Русия винаги е била страшна с огромните си размери и с огромните си армии. Всеки държи сметка за това. Така през 1925 година, господин Памукчиев, Сталин си е направил сметката. „Аз няма да позволя на влашорите от Букурещ да нападнат България. Тя си е наш контингент, наша страна, наш народ… Румъния е противна с лакомията си. Следователно, ще я държим за юздата“.

Коментирай

Момчил Крумов

преди 2 месеца

Преди Балканската война отидохме в Копривщица. Там беше и Димчо Дебелянов, поетът. Хубав човек беше. Добра, нежна душа. И сега плача за него. Велик българин е той. Сам отиде на фронта и загина. Та, казвам, отидохме в Копривщица и там видях майката на Бенковски. Седнала пред къщата си, седи и мисли нещо. Ние, млади хора, се приближихме до нея със свалени шапки. Тя се почуди. Иван Евстатиев Гешов ни водеше. Той падна на колене, взе ръката ши я целуна. После видях сълзи в очите му. Заплаках и аз… Заплакахме всички. Защото тази жена бе родила един от най-великите синове на България. Тя и майката на Ботев, майката на Левски, майката на Хаджи Димитър, майката на Стефан Караджа.

Коментирай

Кънчо Сливоберов

преди 2 месеца

Тъкър ли си, Катър ли си, но манипулираш като дърт гал-ман. А доходите, свирчо, доходите...

Коментирай

Кънчо Сливоберов

преди 2 месеца

Тъкър ли си, Катър ли си, но манипулираш като дърт гал-ман. А доходите, свирчо, доходите...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.