ТОВА, КОЕТО СТАВА ВЪВ ФРАНЦИЯ, ВЕЧЕ НЕ Е ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА, САНКЦИИТЕ И ЦЕНИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tova-koeto-stava-vav-franciya-veche-ne-e-protest-sreshtu-pensionnata-reforma-sankciite-i-cenite/54065 SvobodnoSlovo.eu
ТОВА, КОЕТО СТАВА ВЪВ ФРАНЦИЯ, ВЕЧЕ НЕ Е ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА, САНКЦИИТЕ И ЦЕНИТЕ

"Истинските протести на френските трудещи се бяха в началото. Сега се развилня мракобесието, перфидно подкрепяно от Вашингтон с обявеното мнение че развилнялото се насилие "не може да бъде причина за ограничаване правото на протести" ( според френски източници ). Сред тези, които палят автомобили, трошат витрини и нападат полицаи, почти няма бели хора. Работят ли тези цветнокожи? И ако голямата част от тях не работи, защо с такава ярост се опълчва срещу реформа, която засяга работещите? Тук има нещо много пресилено. И даже по-лошо - стотиците маскирани лица, вилнеещи  с железни пръти на фона на пожарите, сякаш са летящ полк, който се озовава в различни мегаполиси на  Европа - за да разпалва безредици, нямащи нищо общо със справедливите искания на народите. Това са някакви командоси, които сеят разрушения. Такива маскирани и облечени в черно рамбовци се появиха от нищото преди няколко  години в Милано. Всички се питаха откъде са долетели. Резултатът от техния "гастрол" бе опустошителен.

Големият френски романист Александър Дюма-баща, който се е занимавал с обстойно проучване на историята на Френската буржоазна революция и силите, които са я разпалили, пише, че т.нар. "поход на жените към Версай", докарал кралското семейство в Париж, всъщност е извършен от въоръжени мъже, облечени в женски дрехи, чиито фусти не са покривали добре панталоните и ботушите им. А откъде са се появили те? Загадка.

"

Милена Върбанова 

1 Коментара

Димов

преди 1 година

На зло куче зъл прът

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.