Тръмп в остра реч срещу Камала Харис Тя ще унижощи страната ни, ако бъде избрана!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tramp-v-ostra-rech-sreshtu-kamala-haris-tya-shte-unizhoshti-stranata-ni-ako-bade-izbrana/138885 SvobodnoSlovo.eu
Тръмп в остра реч срещу Камала Харис Тя ще унижощи страната ни, ако бъде избрана!

Кандидатът за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп нападна новата си съперничка от Демократическата партия Камала Харис, като я нарече "ултралиберална движеща сила", която трябва да носи отговорност за политиката на администрацията на Байдън по отношение на имиграцията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.  

"Камала отвори границите ни, което позволи на 20 милиона нелегални чужденци да нахлуят в страната ни от цял свят", заяви Тръмп на митинг в Северна Каролина, първия му, след като президентът Джо Байдън се отказа от надпреварата през уикенда.

Байдън възложи на Харис да работи със страните от Централна Америка, за да помогне за спирането на миграционната вълна, но никога не ѝ е била възлагана отговорността за сигурността на границите, отбелязва Ройтерс.
Под бурните възгласи на публиката бившият президент определи вицепрезидентката Харис като най-либералния политик, избиран някога в американската история.


"Тя ще унищожи страната ни, ако някога бъде избрана", каза бившият президент на събитието, което се проведе в Шарлът, Северна Каролина, един от няколкото щата, в които се водят битки, считани за решаващи за спечелването на президентските избори на 5 ноември.

Харис, първата чернокожа жена и американка от азиатски произход, която е заемала поста вицепрезидент, ще стане първата жена, избрана за президент, ако спечели на 5 ноември. През трите дни, откакто Байдън се отказа от участие, тя разтърси една спокойна надпревара и внесе нова енергия сред демократите, посочва Ройтерс.

"Тя иска аборти през осмия и деветия месец на бременността, до раждането и дори след раждането, екзекуция на бебетата", каза още Тръмп, цитиран от АФП.


Митингът на Тръмп започна два часа преди 81-годишният Байдън да се обърне към нацията от Овалния кабинет, за да обясни защо се е отказал от надпреварата под нарастващия натиск на колегите си демократи.
Решението му последва катастрофалния дебат с Тръмп през юни, който изостри въпросите за способността му да спечели изборите или да ръководи страната още четири години, ако успее.

Тръмп нарече Харис  „новата си жертва за поражение“ и обвини, че е заблудила обществеността относно способността на президента Джо Байдън да се кандидатира за втори мандат.
„Така че сега имаме нова жертва, която да победим: Камала Харис“, каза Тръмп, като я нарече „най-некомпетентният и крайно ляв вицепрезидент в американската история“.

Името на Камала Харис беше посрещнато с освирквания няколко пъти по време на речите. Тръмп я нарече „радикален ляв лунатик“ и каза, че е „луда“ заради позициите си по отношение на абортите и имиграцията.

Той също така многократно произнесе неправилно първото ѝ име - унизителен подход към първата чернокожа жена и човек от южноазиатски произход, който вероятно ще оглави президентската листа на една от основните партии в САЩ.

Митингът в Шарлот, Северна Каролина, бе първото публично предизборно събитие на Тръмп, след като Байдън се оттегли от надпреварата през 2024 г. и Харис стана вероятният кандидат на демократите.

Речта на Тръмп сигнализира, че следващият етап на кампанията може да бъде особено брутален и личен, макар че някои лидери на Републиканската партия предупредиха съюзниците си да не използват откровено расистки и сексистки нападки срещу Харис.

След оттеглянето на Джо Байдън Доналд Тръмп засили критиките си към вицепрезидента, като нарече Камала Харис „същата като Байдън, но много по-радикална“.

Той я обвини за това, което описва като провали на администрацията на Байдън, особено за сигурността по границата между САЩ и Мексико.

В сряда ораторите, които се появиха на сцената преди кандидата на републиканците, атакуваха досието на Харис по границата, подчертавайки, че тя е натоварена да ръководи усилията на Белия дом за справяне с проблемите на миграцията.

„Беше ѝ възложена тази задача и тя се провали“, казва Брандън Джъд, бивш президент на Националния съвет на граничните патрули – профсъюза, който представлява агентите.

Демократическата партия ще обяви официално кого издига на 19 август

Тръмп обвини Харис, че е също толкова отговорна за политиките на Байдън на американско-мексиканската граница, при които арестите на незаконно преминаващи достигнаха рекордни стойности в края на 2023 г., и повтори обещанието си да провежда масови депортации с помощта на местната полиция.

Смъртоносното разрушаване на границите на Америка от страна на Камала е напълно дисквалифициращо. Не трябва да ѝ се позволява да се кандидатира за президент с това, което е направила“, заяви Тръмп пред свои поддръжници.

Кампанията на Харис пусна изявление след речта на Тръмп, описвайки я като „неспокойна, странна и безсмислена“.

„С единството за Доналд Тръмп е свършено“, заяви говорителят на кампанията Амар Муса, позовавайки се на обещанията за единство, дадени по време на Националния конгрес на републиканците.

Тръмп се колебаеше относно плановете си за очакван дебат с Харис, като първо заяви, че иска Fox News, а не ABC, да бъде домакин на срещата с Байдън, която първоначално беше насрочена за септември.

Във вторник Тръмп изглежда отново промени мнението си, като в разговор с репортерите заяви, че би искал да дебатира с Харис „повече от веднъж“, но не се ангажира да се яви на дебата, който в момента е насрочен, и заяви, че се е съгласил да дебатира само два пъти с Байдън, а не с Харис.

Макар и тихо, републиканците заговориха за това как заместването на Байдън с Харис анулира част от аргументите на тяхната партия в полза на жизнеността и енергичността на Тръмп, пише „Асошиейтед прес“.

На 81 години Байдън беше на път да стане най-възрастният кандидат за президент, който щеше да се яви на изборите.

Сега това място заема 78-годишният Тръмп.

59-годишната Харис стартира кампания, която поне в някои райони изглежда събужда интерес сред по-младите избиратели, които могат да бъдат ключови при решаването на очакваните близки общи избори.

„Ние ще спечелим тези избори“: Камала Харис с първи предизборен митинг
Тя атакува опонента си Доналд Тръмп от Милуоки

Очаква се Харис да превърне абортите в ключова част от кампанията си, като се стреми да се представи пред избирателите като човек, който ще се бори срещу ограниченията за абортите. По-рано тази седмица тя заяви, че „вярва, че жените могат да вземат решения за собствените си тела“.

Събитието на Доналд Тръмп в Шарлот беше вторият му предизборен митинг след опита за убийство на 13 юли на митинг в Пенсилвания. Дни по-късно Тръмп прие президентската номинация на Републиканската партия и произнесе реч на Националния конгрес на партията, където ухото му, ранено при стрелбата, беше превързано.

Митингът в Шарлот, както и този в събота в Гранд Рапидс, Мичиган, се проведе в закрита арена. Говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Чеунг каза, че „предстои да бъде решено“ дали кампанията повече няма да провежда митинги на открито поради опасения за сигурността.

https://epicenter.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.