„Украйна е за Израел“: Свинска глава, увита в знамето на Палестина, беше хвърлена в джамия в Берлин

https://svobodnoslovo.eu/svyat/ukrayna-e-za-izrael-svinska-glava-uvita-v-znameto-na-palestina-beshe-hvarlena-v-dzhamiya-v-berlin/137502 SvobodnoSlovo.eu
„Украйна е за Израел“: Свинска глава, увита в знамето на Палестина, беше хвърлена в джамия в Берлин

Полицията в Берлин разследва ислямофобски инцидент. Свинска глава, увита в палестинско знаме, беше хвърлена в най-старата джамия в Германия.

Знамето е с напис на немски език: „Украйна е за Израел“, съобщи Berliner Wochenzeitung и публикува снимки. Германската медия пояснява, че през последните години няколко джамии е трябвало да изтърпят подобни инциденти в цяла Европа.

„Надписът върху палестинското знаме води към украинци. Полицията ще трябва да разбере дали граждани на Украйна са замесени в отвратителния акт“, пише изданието.

През последните две години в Германия са приети около 1,1 милиона украински бежанци. Според „Ройтерс“, „има случаи, когато бежанци от Украйна са практикували ксенофобия срещу търсещите убежище от Близкия Изток и Азия и са използвали насилие срещу местните жители. Антимюсюлманските инциденти в Германия също са се удвоили през последните две години.“

Володимир Зеленски показа своята солидарност с Израел миналия октомври. Украинският президент направи сравнения между атаката на Хамас в Израел и войната на Русия срещу неговата страна. Украйна също така разчита да получи системи за противовъздушна отбрана от Тел Авив. По данни на палестинското министерство на здравеопазването броят на убитите палестинци надхвърля 38 000 души. Въпреки това, тъй като хиляди палестинци вероятно са под развалините, а министерството е изправено пред липса на ресурси, здравните експерти смятат, че броят на жертвите вероятно ще бъде много по-висок.

Израел твърди, че палестинските здравни власти лъжат, а Конгресът на САЩ забрани със закон да се съобщават данните на Газа за броя на убитите палестинци.

https://obektivno.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.