„Уолстрийт джърнъл“: Джо Байдън е достигнал АБСОЛЮТНОТО дъно!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/uolstriyt-dzharnal-dzho-baydan-e-dostignal-absolyutnoto-dano/122983 SvobodnoSlovo.eu
„Уолстрийт джърнъл“: Джо Байдън е достигнал АБСОЛЮТНОТО дъно!

Според последното проучване на „Уолстрийт джърнъл“ рейтингът на Джо Байдън е достигнал абсолютно дъно за цялото му президентство.

Анкетата на авторитетния вестник показва, че настоящият президент на Съединените щати изостава от своя предшественик Доналд Тръмп в хипотетичния кандидат президентски сблъсък през 2024 г. с 4%. Разлика, която се увеличава с включването на кандидати от други партии. Това означава потенциални сътресения в традиционната динамика на двете партии.

Неодобрението към Байдън нараства – едва 23% от избирателите смятат, че политиката му им е повлияла положително. Това рязко контрастира с носталгичните икономически реминисценции за ерата на Тръмп.

Терминът „Байдъномика„ някога знаме на надеждата, сега се проваля с по-малко от 30% одобрение, отразявайки широко разпространеното разочарование. Нищо чудно, че Белият дом спря да използва този термин.

„Избирателите смятат, че Тръмп е по-добрият вариант от Байдън за опазване на границата (с 30% разлика), укротяване на инфлацията (с 21% разлика) и изграждане на икономиката (със 17% повече).

Байдън води по въпроса кой може най-добре да се справи с политиката по отношение на абортите. Избирателите казват, че той повече от Тръмп уважава демокрацията.

Но президентът не е възприеман като по-добър от Тръмп по отношение на намаляването на разходите за лекарства, пише „Уолстрийт джърнъл“.

„Ако тази надпревара е за политика и резултати, то Доналд Тръмп има значително предимство“, заяви републиканският социолог Тони Фабрицио, който проведе проучването на „Уолстрийт джърнъл“ заедно с демократа Майкъл Бочиан. „Ако в тази надпревара става дума за темперамент и характер, то Байдън има предимство.“

„При Тръмп нещата процъфтяваха. Тази страна е бизнес и трябва да се управлява от бизнесмен“, казва 53-годишната Ейми Козловски от Гофстаун, щата Ню Йорк, републиканка, която планира да гласува за Тръмп и казва, че нейното съоръжение за спортна гимнастика е пострадало от инфлацията.

Проучването разкрива също така дисонанс между обществения икономически песимизъм и неотдавнашните положителни икономически показатели, като стабилен БВП и ниска безработица.

Президентът коригира посланията си за икономиката, за да постави по-голям акцент върху укротяването на инфлацията, а не върху създаването на работни места. Създаването на високоплатени работни места беше основна цел на подкрепеното от демократите законодателство, което финансираше нова инфраструктура и производство. Избирателите обаче смятат, че работните места са по-малко притеснителни от високите цени.

Белият дом наскоро представи нов съвет по веригата на доставки, чиято цел е отчасти да ограничи инфлацията, а Байдън наскоро призова компаниите да „спрат с повишаването на цените“.

„Президентът и кампанията му също така засилиха фокуса си върху най-спорните коментари на Тръмп, като например описанието на опонентите му като „паразити“ и изявлението му от миналата седмица, че ще бъде диктатор в „за един ден“ – конкретно да затвори границата и да отвори повече земя за петролни сондажи – и двете от които подсказват авторитарен подход към потенциален втори мандат на Тръмп.

Съюзниците на Тръмп твърдят, че демократите се опитват да отвлекат вниманието от икономическите въпроси и проблемите по южната граница“, тълкува резултатите от анкетата „Уолстрийт джърнъл“.

Източник: Гласове  

2 Коментара

Червената шапчица

преди 4 месеца

Дръж се Байдъне, нема се даваш...

Коментирай

moitoi

преди 4 месеца

Който се чуди КОИ са Сатанистите!?!?!? Такер Карлсон и человек, чьи предсказания сбылись!!! https://www.youtube.com/watch?v=1gI-ar94SeM

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.