Владимир Путин се закани Украйна да получи "достоен отговор" на нахлуването си в Курск

https://svobodnoslovo.eu/svyat/vladimir-putin-se-zakani-ukrayna-da-poluchi-dostoen-otgovor-na-nahluvaneto-si-v-kursk/140378 SvobodnoSlovo.eu
Владимир Путин се закани Украйна да получи "достоен отговор" на нахлуването си в Курск

Руският президент Владимир Путин обеща Москва да отговори на навлизането на украински сили на руска територия. В момента той ръководи заседание, посветено на трансграничната операция.

Според Путин, Украйна се опитва да подкопае руската стабилност с нахлуването си в южната част на страната, но няма да успее.

"Загубите на украинските въоръжени сили се увеличават драматично за тях, включително сред най-боеспособните части, части, които врагът прехвърля към нашата граница", каза Путин по време на среща с висши служители на службите за сигурност и областни губернатори.

"Врагът със сигурност ще получи достоен отговор и всички цели, които стоят пред нас, без съмнение ще бъдат постигнати", подчерта той.

Губернаторът на руската Курска област Алексей Смирнов заяви пред президента Путин, че 28 селища с население от около 2000 души се контролират от украинските войски

"Двадесет и осем селища са под контрола на врага", заяви Смирнов, като добави, че нахлуването е на дълбочина до 12 км по протежение на 40-километров фронт.

Броят на загиналите цивилни при нахлуването на Украйна в руската Курска област нарасна до 12 души и 121 ранени

trud.bg

6 Коментара

Андрей К

1 month before

Владимир Владимирович изглежда изморен, след две години и половина СВО. Вече с нищо не му се занимава, ама като се е хванал с тази СВО ще трябва да я изкара докрай.

Коментирай

Той май само на приказки го докарва

1 month before

и него все го лъжат, а той продължава да им вярва.

Коментирай

Иванчо

1 month before

Путкинска работа. Още през 2014та разбрах, че това Елцинско мекере не става за нищо. Язък за Руският народ. През цялата им история имат само трима истински водачи. Петър Първи, Екатерина Велика и Сталин. Едната е германка, а другият грузинец.

Коментирай

Историк

1 month before

Петър | е българин.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.