Властите в Газа подозират кражба на органи на палестинци, открити в масови гробове

https://svobodnoslovo.eu/svyat/vlastite-v-gaza-podozirat-krazhba-na-organi-na-palestinci-otkriti-v-masovi-grobove/132592 SvobodnoSlovo.eu
Властите в Газа подозират кражба на органи на палестинци, открити в масови гробове

Парамедици и спасителни екипи, участващи в изваждането на цивилни тела от масовите гробове, открити в медицинския комплекс „Насър“ в Хан Юнис, заявиха, че подозират кражба на органи. Те твърдят, че някои жертви от Газа са били погребани живи в наскоро откритите гробове, съобщи TRT World.

Най-малко 392 тела, от които 165 са неидентифицирани лица, бяха открити в три масови гроба след изтеглянето на израелските военни от Хан Юнис. Шокиращи доказателства за изтезания, включително връзване и обезобразяване, разкриват видеоклипове и снимки на жертвите, публикувани в социалните мрежи.

Euro-Med Human Rights Monitor заяви, че има подозрения относно възможна кражба на органи от палестински трупове след доклади на медицински специалисти в Газа, които са прегледали някои тела, след като са били освободени от Израел.

Неправителствената организация твърди, че е документирала случаи, при които израелската армия е конфискувала десетки мъртви тела от болницата „Ал Шифа“ и индонезийската болница в северната част на Газа, заедно с други на юг.

Сред зловещите открития около болницата „Насър“ е осакатеното тяло на младо момиче в хирургическа престилка, което предполага, че тя може да е била погребана жива, заедно с друга жертва, облечена по подобен начин.

Акрам ал Сатари, журналист, базиран в Газа, каза пред американската медия Democracy Now: „Някои от хората бяха вързани. Някои от хората имаха медицински принадлежности на ръцете си, като абокати. И когато бяха извадени от земята, беше очевидно, че са били погребани живи.“

„Някои тела бяха открити със завързани ръце, отворени кореми и зашити по начин, несъвместим с обичайните методи за зашиване на рани в Газа, което поражда съмнения за изчезването на някои органи“, съобщи на пресконференция Мохамед Ал-Мугайер, директор в Агенцията за гражданска защита на Газа.

Той подчерта, че „ръцете на някои тела са открити вързани с пластмасови каишки, а труповете са били облечени в бели роби, използвани от израелската армия като дрехи за задържаните в болница „Насър“, със следи от огнестрелни рани по главата, което поражда подозрения за ликвидиране на терен.“

„Също така открихме много тела, увити в черни и сини савани, изработени от пластмаса и найлон, които са различни от цвета на савани, използвани в Газа, което поражда подозрения, че целта е била да се повиши температурата на телата, за да се ускори тяхното разлагане и да се скрият доказателства“, каза той и добави: „Настояваме за бързо започване на международно разследване по този въпрос“.

Израелската армия се изтегли от Хан Юнис на 7 април след продължила четири месеца наземна операция в медицинския комплекс „Насър“.

https://obektivno.bg/

2 Коментара

Чичо

преди 1 седмица

Кои са "бащите" на фашизма!? Въпрос за 1 милион шекела!

Коментирай

Чичо

преди 1 седмица

Господа/жи от "Свободно слово", разкарайте от сайта си идиотската проверка за идиоти/роботи, освен ако не искате присъствието на коментари! Вие си решете, дали искате да ви четат!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.