Властта за журналистите: Мисирка срещу „глупав кучи син”. Как Байдън реагира на неудобен въпрос

https://svobodnoslovo.eu/svyat/vlastta-za-zhurnalistite-misirka-sreshtu-glupav-kuchi-sin-kak-baydan-reagira-na-neudoben-vapros/5594 SvobodnoSlovo.eu
Властта за журналистите: Мисирка срещу „глупав кучи син”. Как Байдън реагира на неудобен въпрос

„Мислите ли, че инфлацията е политическа отговорност?“ е „неудобният” въпрос, който „предизвика” американския президент Джо Байдън да нарече кореспондента на Fox News Питър Дуси “глупав кучи син”. Ситуацията се разиграва по време среща на държавния глава с неговите икономически съветници в Белия дом в понеделник.

Частта с вулгарната обида на Байдън не може да бъде открита във видео канала на Белия дом.

Преди началото на срещата и словесната атака към Дуси, Байдън негодува и относно въпросите, свързани с напрежението между Русия и Украйна. Те “трябвало” да за намаляването на цените в страната - тема, която ще бъде обсъдена на предстоящата среща. Разбира се, след реакцията на американския президент, започва традиционното извеждане на медиите от залата.

Въпросът на Дуси за инфлацията е провокиран от анкета на Fox News, публикувана в неделя, която установява, че 85% от американците се тревожат за инфлацията, която достигна 40-годишен връх от 7% през декември 2021 г.

Питър Дуси е известен журналист от Fox News, - канал, популярен сред консерваторите, като той често задава на президента и неговия прессекретар Джен Псаки „неудобни” въпроси.

„Не е нищо лично, приятелю“ -  Дуси по-късно заяви пред Fox, че самият Байдън лично му се е обадил, за да му се извини. Журналистът разказа и че ще продължи с „неочакваните въпроси” към президента, а самият той е реагирал “позитивно” на коментара.

Засега Белият дом не е излязъл с официално становище за инцидента.

Но това не е и първият път, в който Джо Байдън реагира така остро. Подобна ситуация се случи миналия четвъртък, когато кореспондентът на Fox News Жаки Хайнрих зададе въпрос на Байдън относно възможността Русия да нахлуе в Украйна. „Защо чакате Путин да направи първия ход, сър?“ — попита Хайнрих. Съобщава се, че Байдън е отговорил тихо: „Какъв глупав въпрос“.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.