Внесоха иск в Международния наказателен съд срещу Фон дер Лайен

https://svobodnoslovo.eu/svyat/vnesoha-isk-v-mezhdunarodniya-nakazatelen-sad-sreshtu-fon-der-layen/134841 SvobodnoSlovo.eu
Внесоха иск в Международния наказателен съд срещу Фон дер Лайен

Женевският международен институт за изследване на мира, GIPRI, призова прокурора на Международния наказателен съд (МНС) да започне разследване срещу председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На 22 май международната правозащитна организация е внесла искане за започване на разследване срещу Урсула фон дер Лайен в Службата на прокурора на МНС. В него се казва, че съществуват разумни основания да се смята, че „безусловната подкрепа на председателя на Европейската комисия за Израел – военна, икономическа, дипломатическа и политическа – е позволила военни престъпления“ и продължаващия геноцид в Газа.

От международния институт заявиха, че редица правозащитници и изтъкнати учени и експерти по международно наказателно право са одобрили текста на иска и призоваха прокурора да започне разследвания въз основа на информацията, която са предоставили срещу Фон дер Лайен.

GIPRI добави, че Фон дер Лайен „лично е наказателно отговорна и подлежи на наказание за някои от военните престъпления, престъпленията срещу човечеството и геноцида“, които са били извършени и все още се извършват в окупираните палестински територии, подчертавайки, че тя е „подпомагала, подстрекавала и по друг начин подпомагала извършването или опита за извършване на такива престъпления“, което включва предоставяне на средства съгласно член 25, параграф 3 от Римският статут на Съда.

Международната организация подчертава, че Урсула фон дер Лайен не се ползва от функционален имунитет съгласно член 27 от Римския статут на МНС. В документа се изброяват актовете, в които според правозащитниците Фон дер Лайен, в официалното си качество на председател на Европейската комисия, е съучастник, и които нарушават членове 6, 7 и 8, както следва:

– Военна подкрепа за Израел: Фон дер Лайен играе важна роля в осигуряването на средства за израелската армия, като Израел е третият основен получател на оръжия от Германия, държава-членка на ЕС, между 2019 и 2023 г.

– Икономическа и финансова подкрепа за Израел: Тя отказа да предприеме каквито и да било стъпки към прекратяване на Споразумението за асоцииране между ЕС и Израел и насърчаване на нови инструменти за сътрудничество между ЕС и Израел на фона на продължаващата израелска агресия срещу Газа.

– Дипломатическа подкрепа за израелското правителство

– Политическа подкрепа за Израел чрез различни изявления

GIPRI твърди, че Фон дер Лайен е добре запозната, че с подобни действията подпомага и подбужда към извършването на споменатите престъпления, тъй като тези нарушения на международното хуманитарно право са подробно описани от октомври 2023 г. в доклади, документи и дори от служители на ООН, включително генералния секретар на ООН, изразяващи сериозна загриженост.

Според правозащитниците председателят на ЕК е знаела за такива престъпления или поне за тяхната правдоподобност, както е определено от Международния съд (МС) в заповедта му за временни мерки от 26 януари 2024 г.

На 20 май главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан обяви, че подава молби за издаване на заповеди за арест от МНС срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху и израелския министър на сигурността Йоав Галант, за военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени на „територията на Държавата Палестина“, в Ивицата Газа, от 8 октомври 2023 г. насам. Прокурорът поиска заповеди за арест и на трима лидери на „Хамас“ заради атаката на палестинското движение срещу Израел на 7 октомври.

https://obektivno.bg/

12 Коментара

Шакира

3 months before

Добра новина!Тази вредна за Европа и света Урсуза трябва да понесе последствията от фанатизма и идиотските си действия.

Коментирай

ха-ха-ха

3 months before

А, наш Боко заяви, че ще подкрепи урсулата за нов мандат!............

Коментирай

#олег #царев #коронабесие

3 months before

След това имаше съдебни дела срещу AstraZeneca и изтеглянето на ваксината срещу COVID-19 от продажба по цялата планета, както и заключенията на експертите на СЗО, които признаха, че антибиотичното лечение, което е предписано на огромното мнозинство „за всеки случай“, се оказа не само ненужен, но и вреден, тъй като повишава нивото на антибиотична резистентност .

Коментирай

#олег #царев #коронабесие

3 months before

Pfizer- искът пред Международния наказателен съд (МНС) от името на стотици граждани на ЕС е насочен към отговорните за договора за предварителна покупка от 20 ноември 2020 г. между Европейския съюз и американската фармацевтична компания Pfizer. Делото е по инициатива на гражданската инициатива GemeinWohlLobby, а случаят обещава да бъде нашумял, не само защото делото е масово и е заведено в ICC, но и защото в наказателната жалба същите тези хора, които са закупили ваксини на Pfizer за ЕС са обвинени, наред с други неща: престъпления срещу човечеството и геноцид, както и нарушение на Нюрнбергския кодекс, международен документ, въвеждащ етични стандарти за учени, участващи в медицински експерименти върху хора.

Коментирай

#олег #царев #коронабесие

3 months before

Ищците смятат, че престъпното съдържание на договора между ЕС и Pfizer е довело до много сериозни медицински и финансови загуби и никой не е поел отговорност или е компенсирал за тях. Между другото, миналата година Робърт Кенеди младши каза, че Тръмп е получил добри пари по време на предизборната си кампания, за да разпусне комисията по безопасност на ваксините, което беше направено през 2018 г. А COVID ваксината бързо навлезе на пазара, без да се обсъждат рисковете от тромбоза и безплодие, които провокира. Много хора говореха за изкуствения произход на коронавируса, а американските разузнавателни служби бяха посочени като един от поръчителите.

Коментирай

BLIMAN

3 months before

...мръсна немска к....заслужава бавна смърт..!

Коментирай

Обикновен човек

3 months before

Тая - Уши фон дер Шайсен трябва да я набодат със всичките (повече от милиард) факсини дето ги е спазарила) с далавера. Това ще й е справедливата награда за нечовешката й "добрина".

Коментирай

лъчо

3 months before

Браво но да я подведат под отговорност и за въвличане на европейските държави във войната на Украйна

Коментирай

Албена

3 months before

Чудесна новина! А за договора за ваксините - КОГА?

Коментирай

Урфила

3 months before

Ще я фанат за пурите и за рутерите. Но тя държи кабела на байдин

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.