Володимир Зеленски: Ракетни удари по територията на Русия? Само въпрос на време е

https://svobodnoslovo.eu/svyat/volodimir-zelenski-raketni-udari-po-teritoriyata-na-rusiya-samo-vapros-na-vreme-e/134890 SvobodnoSlovo.eu
Володимир Зеленски: Ракетни удари по територията на Русия? Само въпрос на време е

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Тази пролет Киев се оказа в неизгодно положение след 27-месечната пълномащабна инвазия, тъй като се сблъска със забавяне на военната помощ от САЩ, увеличаване на атаките срещу енергийната ѝ инфраструктура и стремежа на Русия да разшири фронтовата линия.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна рано сутринта“ днес, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.

Украинският президент уточни, че все още не знае възможните ограничения, свързани с използването на дългоочакваните изтребители Ф-16, но обърна внимание на въпроса за справедливостта на обсъжданията, като заяви, че Украйна трябва да може да отвръща на руските удари.

Германия, друг основен съюзник на Киев, сигнализира, че е отворена към използването на оръжията, дарени на Украйна за нанасяне на удари по военни обекти, подпомагащи атаките в Харковска област.

Франция също зае подобна позиция, заявявайки, че на Украйна трябва да бъде позволено да нанася удари по военни обекти, които Русия използва за нападения на нейна територия.

https://fakti.bg/

14 Коментара

Бля, бля

3 months before

Учудвам се на Путин още колко време ще търпи ескалацията в изказванията на този палячо ,марионетките от ЕС и кукловодите ФАЩ. ? Чета в руски сайтове и ми прави впечатление, че руснаците също се дразнят на поведението на Путин. Доста изразяват недоволство ,че се поразяват цели дълбоко в Русия, за цивилните жертви също . Освен заплахи засега няма голям удар по укроармията . Да ,настъпват руснаците, но с това темпо още колко жертви ще дадат ?

Коментирай

Аз пък не се чудя на коментари-

3 months before

,,Чудя се на Путин. ,,Познавате ,,петоколонниците ,, внедрени в Русия? Какво знаете за Русия? Бих ви препоръчал ,,Бесогон Тв,,. Това за в момента е учебник! Ако искате да разберете, гледайте го, следете го..Никита Михалков ще ви ПОКАЖЕ.

Коментирай

Бля, бля

3 months before

Аз пък се чудя още колко ще търпи и петоколонниците . Доста от тях ги обяви за чуждестранни агенти ,разни терористи ги осъдиха ,на по 5 ,6 години ,а руснаците искат смъртна присъда за тях . Путин пусна Чубайс да избяга в Дубай в самото начало на СВО . Да не мислите ,че хората не ги дразни това . А и да ви кажа за корупцията по високите етажи нямам думи . Тази огромна страна трябва да се управлява с желязна ръка.

Коментирай

Бля, бля

3 months before

Само да допълня ,че знам много за Русия, израснал съм с нея . Пиша го ,защото съм възрастен и я познавам добре.

Коментирай

С уважение към Вас

3 months before

Разбирам, че сте по-възрастен( това не означава, че сте стар) Стар е човек, който се е отказал да се ,,учи,,.. Да се абстрахираме от възрастта..( това е въпрос на друг ,,разговор,,) Путин вчера каза нещо - ,,Всичко ще си дойде на мястото , вашите деца ще имат всичко, ще имат образование и професии всичко ще се нареди..,, Каза го на хората от Донбас. И аз съм сигурен. Аз вярвам на този Човек .Дъщеря ви е в Германия, така сте казвали, или бъркам..Попитайте я за думата Вяра на немски..Няма точна дума.- Фертраунг, Глаубе и още една две.., т.е. нямат точна дума- Вяра. Е, аз пък вече знам защо.

Коментирай

Тракторите в Източна Германия

3 months before

Сложиха плакатите( работейки) Срещам ги ,присвяткам им . Единният беше- ,,Моята земя не иска бомби! ,, Ще се преброим на Изборите! Вече и по Държави! Аз съм с борбите и мислещите, независимо от националност! Те са моите хора!

Коментирай

Бате Винету

3 months before

Кой беше този Зеленски?

Коментирай

Бля, бля

3 months before

За моя радост независимо от ситуацията през тези 35 години дъщеря ми и синът ми се справят добре ,за което аз нямам заслуга освен ,че съм им баща. Добре е човек да има вяра ,но е трудно да ръфат Русия отвсякъде . Не мога да повярвам Горбачов какви ги надроби, направо ФАЩ превзеха крепостта отвътре. И Елцин по същия начин ,но знаете ли ,че в Екатеринбург има Елцин център и въпреки ,че не го обичат не са сменили името. ?

Коментирай

Мария луна

3 months before

Демона,който настоява САЩ да влага милиарди в Украйна, срещу евентуална ядрена заплаха е ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!ЕСса пешки а САЩ, дават парите,които ще доведат до икономическа криза на американците!

Коментирай

Мария луна

3 months before

Демона,който настоява САЩ да влага милиарди в Украйна, срещу евентуална ядрена заплаха е ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!ЕСса пешки а САЩ, дават парите,които ще доведат до икономическа криза на американците!

Коментирай

Не "украинският президент", а

3 months before

БИВШИЯТ украински президент, комикът и прочие...А какво е казал на няколко магистрали бело, няма никакво значение.

Коментирай

Иванов2

3 months before

Володимир Зеленски: Ракетни удари по територията на Русия? Само въпрос на време е.., нощта да стане ден!

Коментирай

Диди

3 months before

Луд за връзване ЛУДИ ЗА ВРЪЗВАНЕ ЗАЕДНО С ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ МУ ПРИЯТЕЛИ

Коментирай

Мишо

3 months before

ВОЛ(одимир) ЗЕЛЕН(ски) е много НАГЛО и ТЪПО КОПЕЛЕ ! Този еврейски ЧУКУНДУР е по-тъп и от слонски задник и затова не разбира, че скоро ще се люлее много дълго на клон !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.