Засмърдя покрай „Г-7“

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zasmardya-pokray-g-7/135707 SvobodnoSlovo.eu
Засмърдя покрай „Г-7“

Няма тоалетни за пазителите на реда

Брожения срещу лошите битови условия за 3000 командировани полицаи

Ченгетата били третирани по-зле от мигранти в лагери

Тоалетните не работят, стаите-каюти са тесни, канализацията понякога е по пода, няма климатици, мебелите са разнебитени, сухата храна е лоша и се раздава с темповете на костенурка - това са според най-авторитетните синдикати на италианските сили за сигурност условията на акостиралия в пристанището на град Бриндизи поостарял круизен кораб “Миконос Маджик”.

А на борда му вече са настанени 3000 униформени полицаи, карабинери и финансови гвардейци, които са командировани да охраняват през следващите пет дни срещата на високо равнище на лидерите на седемте най-развити западни страни. Оказва се обаче, че служителите на реда са на кораба хотел вече повече от седмица и принудени да битуват там, докато трае форумът, мнозина от тях се оплакаха пред медиите, че условията там са по-лоши от тези в окопите на Първата световна война или в днешните лагери за мигранти.

Особено критичен към организаторите на “Г-7” - разбирай правителството на Италия и Министерството на вътрешните работи - се оказа Профсъюзът на италианските карабинери (Usic), който би тревога в публикувана от в. “Република” декларация: “Департаментът за обществена сигурност, отговарящ за настаняването на карабинерите за “Г-7”, очевидно не се справя със задачата. Военнослужащите са настанени на кораба при ужасни от хигиенно-санитарна гледна точка условия.

Пунктовете, които приемат мигранти, са далеч по-прилични и хигиенично по-издържани. Много пари са пропиляни за съмнителна организация, унижаваща униформените служители на реда, които дори не могат да използват адекватни тоалетни след 12 часа дежурство. Срамота!” В позиция до медиите на Синдиката на финансовите гвардейци /Silf/ се говори пък за “ситуация на очевидно противоречие”, създадена от огромната разлика между “пищността и грижите, отредени за участниците в “Г-7”, включващи щедри банкети и баровски разходки из мечтани места, докато “служителите на реда са третирани като войници от фронтовете на Първата световна война”, принудени “да спят на отворени врати поради горещините в този период от годината”. След като публикува в социалните мрежи видео за окаяното състояние на “Миконос Маджик”, генералният секретар на другия синдикат на карабинерите “Unarma” - Антонио Николози определи като “неприемливи, нехуманни и унизителни” условията, в които са принудени да работят и почиват неговите колеги.

Политическият директор на сектора за отбрана и сигурност на големия национален профсъюз “Uil” - Бенедето Атили, се зачуди как е възможно да бъде нает в такива лоши условия кораб за хотел на полицейски персонал, отговарящ за безопасността по време на събитие от световна важност като срещата на “Г-7”. “Недопустимо е да се третират по този начин жени и мъже, които рискуват живота си, за да гарантират сигурност и призовавам ръководството на МВР да се намеси бързо, за да се сложи край на този срам и да предприеме необходимите мерки за зачитане на достойнството на служителите на реда” - заяви Атили.

Според някои медии с решаването на проблема се била заела лично премиерката Мелони, която от понеделник е в курортното селище Борго Игнация - мястото на срещата на “Г-7”.

Автор: Румен Михайлов

trud.bg

4 Коментара

rusnak

1 month before

7 смешници.

Коментирай

Гост

1 month before

И кво могатда направят? Да сменят кораба?

Коментирай

rusofil

1 month before

Един кинжал ще оправи нещата, завинаги!

Коментирай

гост

1 month before

Поне да им раздадат катетри щом тоалетните не работят.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.