Зеленски поиска социалните помощи от Европа за украински бежанци да му се предоставят директно за бюджета на Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zelenski-poiska-socialnite-pomoshti-ot-evropa-za-ukrainski-bezhanci-da-mu-se-predostavyat-direktno-za-byudzheta-na-ukrayna/126322 SvobodnoSlovo.eu
Зеленски поиска социалните помощи от Европа за украински бежанци да му се предоставят директно за бюджета на Украйна

В интервюто за германския телевизионен канал ARD, президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази предпочитание за директно включване на европейската социална подкрепа за бежанците в националния бюджет на Украйна, предаде Фокус.

На въпрос какво изпитва към мъжете в наборна възраст, напуснали Украйна, Зеленски призова да не се генерализира темата за бежанците и по-специално мъжете сред тях. Водещата обаче му напомня, че броят им в само в Германия е около 200 000 души.

„В края на краищата тук има много различни подробности. Има хора, които са напуснали по различни причини, имали са законодателни причини и възможности да заминат. Има хора в немобилизационна възраст, има такива, които са напуснали по-рано, има студенти“, поясни Зеленски.

Водещата подчертава на свой ред, че в Германия продължават дискусии дали си струва да се плаща помощ на мъже в наборна възраст, напуснали Украйна. Зеленски отговаря, че Берлин трябва да вземе това решение самостоятелно.“Има такъв момент: човек напусна Украйна и получава помощ от Германия.

Но се случва човек да получи подкрепа и от вас, и от нас. И затова винаги съм казвал, че за нас ще бъде много по-добре, ако Германия подкрепя украинците. Предоставяйки пари директно в бюджета на Украйна. И тогава Украйна ще преразпредели тези пари в зависимост от това къде се намира даден човек“, увери Зеленски.

otupor.com

11 Коментара

Чичо

преди 2 месеца

Ало, чикиджията, питай първо жена си!

Коментирай

Посетител

преди 2 месеца

Наглостта на тоя боклук край няма... "Парите за мойте бежанци ми ги дайте на мен, а ако случайно някой от тях е при вас, ще ви ги върна."... Да, ще ги върне... Със сигурност ще ви ги върне, на 35-ти Май... Помогни ми, Боже, на моето търпение!!!

Коментирай

Да ви сера в устите

преди 2 месеца

"Водещата подчертава на свой ред, че в Германия продължават дискусии дали си струва да се плаща помощ на мъже в наборна възраст, напуснали Украйна. " -------- ------- ---------- А плащате ли помощи на хора в наборна възраст на чернокожи, араби и германци? Съвсем ясно запада използва укрите за пушечно месо. А колкото до наглостта на зеления наркоман, той е извън всички норми.

Коментирай

moitoi

преди 2 месеца

Български хотелиери парите за Вас от НАС на Зеленски а ТОЙ на ВАС!!!Така че...За ЗЕлен хайвер!!

Коментирай

Балък

преди 2 месеца

Най-добре паричките да ги превеждат директно по сметката на Зеленски, а той ще ги разпределя най-справедливо на всички, които са по нужда.

Коментирай

Видиш ли

преди 2 месеца

И на този наглец, Зеля, Тагаренко се готви да предостави единствената за България брегова противокорабна система "Рубеж". Нямам думи.

Коментирай

ДО ЗЕ

преди 2 месеца

ЕЕЕЕЕЕ,ТОЗИ ПРЕКАЛЯВА И СТАВА НАГЪЛ!ОПАШКАТА ВЪРТИ КУЧЕТО.

Коментирай

Те Ге

преди 2 месеца

Ха ха ха ха, на тоя направо по сметка да му преведем бюджетите на всички държави в Европа, може пък да се засити.

Коментирай

В евро

преди 2 месеца

ли ги иска, или в бело....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.