Жозеп Борел: Няма пречка за присъединяването на Северна Македония към ЕС

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zhozep-borel-nyama-prechka-za-prisaedinyavaneto-na-severna-makedoniya-kam-es/112349 SvobodnoSlovo.eu
Жозеп Борел: Няма пречка за присъединяването на Северна Македония към ЕС

Няма пречка за присъединяването на Северна Македония към ЕС. Това каза пред БНР върховният представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурността на блока Жозеп Борел.

По думите му Северна Македония отбелязва добър напредък и от европейска страна няма нищо, което би блокирало присъединяването ѝ към ЕС.

"Северна Македония отбелязва добър напредък и от европейска страна няма нищо, което би блокирало присъединяването ѝ към ЕС. При това присъединяване ще бъдат стриктно спазени европейските принципи и стандарти. За това определено е необходимо добро сътрудничество и регионалното сътрудничество остава съществен елемент, както и стабилизирането, за да може да бъде приложен присъединителният процес. Но двустранни въпроси не трябва да бъдат обвързващи и няма да определят процеса по присъединяване".

trud.bg

4 Коментара

Наблюдател

преди 10 месеца

Този е дърт педераст ,измекяр и либерал и иска да го джасат рязани албаноюгозападни макета.

Коментирай

Иван Пеев

преди 10 месеца

Няма проблеми ЕС да напусне Балканския полуостров.

Коментирай

дементният

преди 10 месеца

Борел е трябвало да каже Северна Корея, а не Северна Македония.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.