Значи Вселенски обиколи за ден две военни бази на нидерланските и датските ВВС, където му показаха машините Ф-16 и му обещаха колело

https://svobodnoslovo.eu/svyat/znachi-vselenski-obikoli-za-den-dve-voenni-bazi-na-niderlanskite-i-datskite-vvs-kadeto-mu-pokazaha-mashinite-f-16-i-mu-obeshtaha-kolelo/115152 SvobodnoSlovo.eu
Значи Вселенски обиколи за ден две военни бази на нидерланските и датските ВВС, където му показаха машините Ф-16 и му обещаха колело

Така. Значи Вселенски обиколи за ден две военни бази на нидерланските и датските ВВС, където му показаха машините Ф-16 и му обещаха колело, "когато бъдат изпълнени условията по прехвърляне", демек някой друг път. Най-рано по Нова година щели да пристигнат първите бройки. Кой ще ги пилотира, кой, как и къде ще ги поддържат, как ще ги опазят на територията на 404, това са PR подробности. По-важното е да се хвали, че получава помощ. 

Междувременно бившият американски разузнавач Скот Ритър коментира в социалната мрежа „Х” (Twitter), че американските изтребители F-16 няма да спасят бездействието на киевския режим на фронта. 

Ритър смята, че президентът на Украйна Володимир Зеленски не разбира напълно реалното състояние на нещата на фронта. Според бившия офицер от разузнаването самолетите F-16 няма да спасят тежкото положение на режима в Киев.

„Всички те ще бъдат свалени до месец“, заявява бившият морски пехотинец.

Военният специалист отбелязва, че американските изтребители само ще създадат илюзия за сигурност на властите в Киев. Бившият морски пехотинец обаче припомни, че колективният Запад е принудил Зеленски да пожертва повече от 400 000 украински мъже „в неуспешен натовски гамбит“.

„Позор за вас, че позволихте това да се случи“, заключава Ритър.

В това време руски военни кореспонденти съобщават, че бойците на руската армия са започнали най-мощната артилерийска подготовка срещу позициите на въоръжените сили на Украйна в Купянска посока от началото на СВО. Журналистите подчертават, че се използват всички видове оръжия от руския арсенал.

Военните кореспонденти отбелязват, че става въпрос за тежки огнехвъргачни системи (ТОС-1) "Буратино", реактивни системи за залпов огън (РСЗО) "Смерч" и "Ураган". Руските въздушно-космически сили редовно хвърлят авиобомби (FAB-250, 500) върху позициите на украинските бойци.

В допълнение, украинските телеграм канали, както и други новинарски източници, са в паника относно положението на въоръжените формирования на киевския режим в посока Купянск. Международни експерти отбелязват, че бойците от въоръжените сили на Украйна ще трябва да напуснат Купянск и да отворят пътя към Харков, тъй като нямат друг избор.

Почнаха ги.

Армен Попов

4 Коментара

Bad Face

преди 8 месеца

Руските самолети практически могат да се въртят във въздуха на място, не за да зарадват зрителите на авиошоу, а за да избегнат ракети, които са насочени към тях. F-16 не може да направи това - за да се обърне, той трябва да нарисува половината небе, Съдбата на F-16 ще бъде незавидна, когато в небето над Украйна има „пълно господство“ на руските самолети и ПВО.

Коментирай

Димитър

преди 8 месеца

И кво станА с касетъчните бомби? Нещо помогнаха ли на ВСУ?

Коментирай

!!!!

преди 8 месеца

Междувременно в Украйна хората са помолени да дарят за чували за трупове! Украински доброволец моли публиката си да дари за чували за трупове, казва, че няма достатъчно, те бързо отлитат. Бих се тревожил за въоръжените сили на Украйна, бих им събирал съветски учебници по история. А командването на въоръжените сили на Украйна вече решава проблема с труповете с мобилни крематориуми. За тези, които са все още живи: на честота 149:200 обадете се на "Волга" Видеото можете да видите на: https://rutube.ru/play/embed/f078cb3217f789885d6706369f37b600

Коментирай

zaebi

преди 8 месеца

В Украйна обясниха причината за радостта на Зеленски от доставката на F-16! Радостта на ръководителя на Украйна Володимир Зеленски за доставката на изтребители F-16 беше създадена изключително за медиите. Това мнение изрази украинският режисьор Игор Лопатенок в профила си в Twitter ( https://twitter.com/lopatonok/status/1693366414592356834 ) Освен това руските сили контролират въздушното пространство на Украйна, така че самолетите могат да бъдат свалени при излитане, добави той. Режисьора нарече ефективността на F-16 "поредната лъжа". Според него това се отнася не само за изтребители, но и за друга западна техника, прехвърлена в Киев, включително германските танкове Leopard.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.