Димо Райков: Франция е взела безвъзмездни 40 млрд., а Гърция -70 млрд. Но никой не се хвали. Парите са кървави

https://svobodnoslovo.eu/uncategorized/dimo-raykov-franciya-e-vzela-bezvazmezdni-40-mlrd-a-garciya-70-mlrd-no-nikoy-ne-se-hvali-parite-sa-karvavi/14438 SvobodnoSlovo.eu
Димо Райков: Франция е взела безвъзмездни 40 млрд., а Гърция -70 млрд. Но никой не се хвали. Парите са кървави

Денят е исторически, но и тъжен... Планът за тотално възстановяване на Европа е приет! Съгласието е постигнато чрез акцента върху получаването на средствата! Затова обръщам внимание на две основни неща, които, сигурен съм, доста медии и политици у нас, ще подминат.

Най-високият критерий за получаването на милиардите ще бъде спазването на върховенството на закона! Ще се следи много стриктно!

Също така контролът по изразходването на помощта ще бъде безкомпромисен!

И още нещо също много важно.

Механизмът за получаването на помощите е следният. Една част, доста по-малката, е даром, но основната е заем, който трябва да се връща!

И накрая - понеже съм критичен писател и добре познавам нашенската народопсихология искам да обърна внимание на един детайл от поведението на Макрон и другите големи ръководители.

Те никъде не се хвалят, че примерно са извоювали за тяхната страна повече помощ. Ето, Франция е получила 40 милиарда безвъзмездна помощ. Безвъзмездна! Тоест нищо няма да връщат.

С цели 10 милиарда повече от поисканото. Но Макрон не се хвали. Така ли е у нас? Аз лично се съмнявам като си зная хората. И бих искал да се знае колко от милиардите са безвъзмездни и колко са заем! Защото не е все едно и също дали ти ги дават даром или трябва да ги връщаш, нали?

По данни от приятел тук разбирам, че заемът, който е отпуснат за България, бил 23 милиарда.

Значи безвъзмездните са 7...

Търсех, но никъде не видях Борисов или официално да се казва това. И затова не съм сигурен.

За сведение пак ще повторя - пребогатата Франция е взела само безвъзмездни 40 милиарда, с 10 повече от поисканите първоначално 30.

А Гърция, която е на нашето дередже, е взела 70 милиарда!

Но никъде не съм видял нито Макрон, нито гръцкият премиер да се хвалят.

А и какви хвалби, когато тези пари всъщност са кървави...Колко хора си отидоха мърцина заради тях. Колко страдания бяха причинени...

Затова - да, Денят е исторически. Но и тъжен...

А който краде от тези кървави пари, ще бъде низвергнат.

Писателят Димо Райков, Фейсбук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.