Живота на Иван Гешев в опасност! Руски терористи искат главата му

https://svobodnoslovo.eu/uncategorized/zhivota-na-ivan-geshev-v-opasnost-ruski-teroristi-iskat-glavata-mu/688 SvobodnoSlovo.eu
Живота на Иван Гешев в опасност! Руски терористи искат главата му

Медията ни научи, че преди десетина дни срещу Иван Гешев е отправена заплаха за живота от група руските хакери1

Държавната агенция национална сигурност  наш партньор, чието име не бе ни споделено разследват получената заплаха за живота на главния прокурор.

Наш източник от ДАНС сподели, че преди седмица на електронната си поща Иван Гешев е получил съобщение на руски език, в което е заплашен да бъде отстранен.

Това не е първия подобен случай на отправяне закани и заплахи срещу държавни лица и представители на прокуратурата, като срещу Гешев е поредния пети случай.

Научихме, че имейла е от лице заявило принадлежност към руската хакерска група KillNet.

Ще припомним, че преди десет дни същата тази група нанесе масирани DDos атаки на няколко уебсайта на държавни институции.

Ако вземем предвид евроатлантическите нагласи на политическия елит в България не може да не обърнем внимание факта, че именно Иван Гешев е единственият, който попада персонално под заплахите на руските хакери.

Преди време руските онлайн терористи публикуваха в своя официален Telegram канал съобщение до Иван Гешев, в което отново отправят заплахи срещу главния прокурор, и то ден, след като националното следствие образува дело за кибератаките над сайтове на български институции което доведе до  разкриване на  извършилия DDos атаките в рамките на един ден.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.