VERA SU и ГЕРБ много си приличат

VERA SU и ГЕРБ много си приличат. Корабът е пробит, но не потъва, защото се е забил в скалите на Камен бряг. И ни напред, ни назад! Също като ГЕРБ. Не потъват, но вадят очите на хората и дразнят до непоносимост с недопустимото си присъствие.

Слава Богу, екипажът на VERA SU се отърва невредим, мака и малко поарестуван. Екипажът на ГЕРБ също оредява и по-тарикатите напускат гемията. Д-р Дариткова, парламентарното лице на ГЕРБ напуска политиката под благовидния предлог, че обича пациентите си повече от Главатаря си. Уморена, е че години наред носеше на гръб дивотиите на Бойко и не може да не е била наясно, че част от тия тежести са и отговорности.

Стихоплетецът Спас изпревари Дариткова с една обиколка и няма да е мераклия за следващия парламент, но щял да помага на партията си. Той това го може. На колко партии е помагал, е трудно да се пресметне. Но отборът на отхвърлените от Бойко става все по-многоброен.

Няма ги Цецка и Цецо. Лиляна потъна в бурното море на международните финанси. Няма я Румяна. Не се чува нищо и за намерената на едно кръстовище професорка. Безкрайно е полтическото многоточие.

Любо Кольовски