WC-премиер

Има, има такава държава! Цял-целеничък вицепремиер, горд патриот при това, открива тоалетна на граничен пункт. Уникално събитие! Затова и цяла-целеничка, национална и обществена при това, телевизия отразява този исторически факт. Какво да прави – вицепремиер! Пардон WC-премиер!
Доживяхме след битката с шума по морските курорти и заканите за подобна атака срещу зимните, Валери Симеонов да открива… нужници. И това, видите ли, ни се представя за голяма новина.
За цели 30 хиляди лева, с термопанели… Уникално! Все вярвахме, че ленторязането е свещен процес, но чак пък толкоз. А WC-премиерът с огромно удоволствие ни въвежда в нужника. Дали е рязал ленти? А пита с мед дали е имало? Отчупил ли е залък, загрижено питаме. Както един написа във фейсбук: Надежда Михайлова хранеше журналистите, днешните ги изакват…
Сега сериозно. Фактът, че вицепремиер открива нещо елементарно, красноречиво говори за нивото на управлението и на управленците в държавата. Срамота! Че барабар с WC-то куп началници се наредили. Дето други проблеми им висят на шиите, но те се правят, че не съществуват. Нужниците са им хвалбата. Ха, помислете си сега какво европредседателство ни чака!
А Валери Симеонов на тоз фон от задоволени нужди от обществена тоалетна говори за стабилност на коалицията. Къде са тоалетните, къде е стабилността на коалицията! Къде го чукаш – къде се пука. Ама ще говори Валери Симеонов, че Бойко Борисов бил самовластен властелин? Я, марш – да открива тоалетни. Да му се смее цялата държава. И следващия път да си мери приказките, че може и под дъното да слезе.

Ина Михайлова

http://duma.bg