КАК БАНКОВИТЕ ФАЛИТИ ЩЕ НИ ДОВЕДАТ ДО ЦИФРОВАТА ВАЛУТА?...

https://svobodnoslovo.eu/biznes/kak-bankovite-faliti-shte-ni-dovedat-do-cifrovata-valuta/53923 SvobodnoSlovo.eu
КАК БАНКОВИТЕ ФАЛИТИ ЩЕ НИ ДОВЕДАТ ДО ЦИФРОВАТА ВАЛУТА?...

"Три големи банки фалираха за една седмица през март 2023 г. и ефектът на създалите се финансови вълни могат лесно да сринат цялата банкова система. Каскадните банкови фалити започнаха на 8 март със затварянето и ликвидацията на криптобанката Silvergate Capital. Тя беше инвестирала депозити в съкровищни облигации, които загубиха стойността си, тъй като лихвените проценти бяха повишени, за да се спре инфлацията. На 10 март Silicon Valley Bank (SVB) се провали. Тя също имаше инвестиции в държавни облигации, което отново се превърна в проблем, когато клиентите започнаха да правят големи тегления, базирани на страх. Това беше вторият най-голям банков фалит в историята на САЩ и най-големият от финансовата криза през 2008 г. Изплашени от фалита на Silicon Valley Bank, клиентите на Signature Bank изтеглиха повече от 10 милиарда долара през следващите дни, което доведе до затварянето на Signature Bank на 12 март. Държавните регулатори обещаха да запазят финансите на клиентите на двете банки „в безопасност“, като застраховат всички средства, а не само първите 250 000 долара. Само избрани банки „твърде големи, за да фалират“ ще отговарят на условията за този вид специално третиране. Малките местни банки няма да отговарят на условията. Най-вероятният резултат от тази спасителна система ще бъде консолидацията на банките, докато не останем само с малък брой мегабанки. Тази консолидация, от своя страна, ще улесни внедряването на цифрова валута на централната банка (CBDC), тъй като банковата индустрия ще се превърне в тясно обвързан монопол.

Както съобщават "News Punch":

„Това, което виждаме, е тласък към Глобалното правителство, което е камуфлажирано и прикрито зад хуманитаризъм, мултикултурализъм, както и зад разпространените заплахи, такива като глобалното затопляне и разни пандемии, които да накарат населението да приеме глобализацията и Единното световно правителство.

За да се случи това, елитът планира да създаде световна финансова криза, каквато светът не е виждал. От пепелта на тази финансова криза ще се издигне фениксът на Новия международен икономически ред. На обществеността ще бъде казано, че новият ред е единственият начин да се стабилизира световната икономика и да се спаси малкото останало от тяхното богатство ...

Хората често питат защо глобалисткият елит ще срине световната икономика. Това не би ли означавало, че те унищожават собственото си богатство в този процес? Отговорът е не. Елитът е консолидирал своето богатство, за да го защити още преди векове... Когато световната финансова система най-накрая се срине, елитът ще бъде в състояние да купи това, което е останало, само за няколко цента.

Къде ще се озове останалият свят във финансово отношение? Отговорът е в робството на техно-комунистическата световна управленска система, ръководена от Световния икономически форум в Давос и скритите ръце, които контролират публичното лице на тази кабала. Ако обърнете внимание сега, можете да видите, че всичко около вас е проектирано да се движи към тази единствена цел...

Глобалисткият елит принуждава също своите васални държави да преминат към централизирането на валутата под формата на ... CBDC, което между другото изобщо не е валута - това е софтуер, създаден като инструмент за пълен социален контрол ... Ако могат да отменят вашия банков баланс с едно натискане на клавиш, тогава вие нямате свобода и не притежавате никаква автономия. Вие сте роб..."

Фактът, че CBDC е предназначена да служи за финансови окови, за да ви контролират в рамките на това, което се равнява на затвор на открито, се споделя също от губернатора на Южна Дакота Кристи в интервюто за Fox News по-долу.

Тя подчертава предложената актуализация на Единния търговски кодекс (UCC), която се стреми да предефинира понятието за „валута“, за да изключи децентрализираните крипто валути, което на практика поставя правителството на пътя към монопола върху CBDC. Ноем наложи вето на законопроекта и призовава други щати също да го направят.

UCC Code е набор от закони, които уреждат търговските транзакции в САЩ. Въпреки че не е федерален закон, това е набор от закони, които щатите се съгласяват да приемат по единен начин, за да улеснят междущатския бизнес. Така че изглежда, че те възнамеряват да започнат финансовото поглъщане, като пуснат CBDC първо на щатско ниво, а законодателите, които вярват в свободата, трябва да отхвърлят всички подобни планове.

Подготвени ли сте?

Поради всичко това, много важно е да се подготвите и да станете възможно най-независими. Нещата, които сме приемали за даденост през целия си живот, може скоро да изчезнат и това, което идва да ги замени, не е във ваш най-добър интерес, освен ако не сте част от глобалистката кабала, която ще бъде освободена от робската система.

За да станете по-устойчиви в лицето на тези промени бихте могли да превърнете парите си в неща, които имат по-голям шанс да издържат на инфлацията, като например благородни метали (истинските метали, а не хартията), земя, и/или търгуеми предмети. Трайните храни също могат да бъдат разумна инвестиция, както и направата на частен кладенец или изграждането на система за събиране на дъждовна вода.

Също така не забравяйте, че изкуственият интелект е „звярът“, който движи идващата робска система. Формулата, създадена от философския гуру на Световния икономически форум, Ювал Ноа Харари, описва непрекъснато нарастващата способност на технократите да хакват хората: B x C x D = AHH.27

B означава биологично познание, C е изчислителна мощност, D е данни и AHH е нивото на способност за хакване на човешкото същество. AI се нуждае от огромни количества актуални данни, за да работи системата за контрол, така че „умарянето на звяра от глад“ също трябва да бъде във вашия списък.

Това означава премахването на приложения и устройства, които събират вашите лични данни, като Google и Facebook са двата от най-големите копачи на данни. Това означава също отхвърлянето на CBDC, тъй като това всъщност не е валута, а инструмент за контрол на населението, както и цифровата идентичност, която ще проследява всичко, което правите, както онлайн, така и в реалния свят, като така ще ви лиши от основните ви права и свободи въз основа на вашия социален кредитен рейтинг."

https://youtu.be/WVfRzWlmiXg

https://youtu.be/xqX_NkBUQzg

Д-р Меркола

27.03.2023

---------------------------

(Избор на фрагменти и превод:

А.Даракчиева)

2 Коментара

Маргарита Атанасова

преди 1 година

Много емоционална статия. През 1990 се харесваха такива звънки речи. Факт е, че светът се променя. 😂 От преди времето на Хераклит. Не се тревожете. Ние си живеем в манифактурното общество. Те "тея" неща, дето ги описвате са за цивилизования свят и Америка.

Коментирай

жоро

преди 1 година

Това ще е поредният опит на банките за зарибяване. А няма по сигурни и честни банки от "ДюшекБанк" , БурканБанк" и "ЧекмеджеБанк" в благородни метали видяхме че и депозитите на бацето там са гарантирани.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.