"Кока-Кола" смени шефа в България

Сърбинът Бошко Попесков ще управлява бизнеса на компанията тук, преди това е бил в Румъния

https://svobodnoslovo.eu/biznes/koka-kola-smeni-shefa-v-balgariya/116050 SvobodnoSlovo.eu
"Кока-Кола" смени шефа в България

Сърбинът Бошко Попесков ще управлява бизнеса на компанията тук, преди това е бил в Румъния

Бошко Попесков, роден в Сърбия с 15-годишен опит в маркетинг, бизнес операции и анализи, поема ръководството на "Кока-Кола" за България като изпълнителен директор. В новата си позиция той ще ръководи ключовите операции и бизнес развитието на компанията в страната.

Той сподели: "Изключително съм развълнуван от възможността да се присъединя към талантливия екип на "Кока-Кола" България, който се е доказал многократно през годините. Вярвам, че заедно с колегите ни ще постигнем бърз напредък и ще засилим позицията на компанията както на вътрешния, така и на международния пазар."

В първите месеци на новата си работа, Бошко Попесков ще се фокусира върху разработването на дългосрочна стратегия за бизнес растеж в България. Той ще работи върху устойчивото развитие и отговорност, като приоритети включват разширяване на портфолиото от напитки и влизане в нови сегменти с по-голям акцент върху хранителните ползи. Той ще наблегне на предоставянето на избор за потребителите, осигурявайки богато портфолио от беззахарни напитки под марките Coca-Cola, Fanta, Sprite и Schweppes. Освен това, Попесков ще подкрепя устойчивия бизнес растеж в страната, следвайки глобалните ангажименти на компанията за информиран избор, отговорен маркетинг и устойчиви опаковки.

Преди да поеме високата позиция в България, Бошко Попесков заема позицията на старши оперативен мениджър на "Кока-Кола" в Румъния. След като се присъедини към екипа на северния ни съсед през 2019 г., той играе ключова роля в постигнатите успехи. Преди това работи в "Проктър енд Гембъл" в Румъния и Швейцария.

Източник: lupa.bg

 

2 Коментара

Иван Пеев

преди 8 месеца

А аз се надявах да се върнат роднини на братята Найденови. Те поне правеха истинска Кока-кола.

Коментирай

Антарес

преди 8 месеца

Вън чифутските компании и подлогите им от България!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.